Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «Όταν είπα ότι είμαι gay ανακουφίστηκα»

28/02/2016

Τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο φιλοξένησε ατο Σάββατο ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΪ.

Για το σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε: “Με το σύμφωνο μπήκαμε σε έναν καλό δρόμο. Σε επίπεδο συμβολικό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχεις να λες όσο και να με βρίζεις πάρε και αυτό στα μούτρα. Ύστερα οι άνθρωποι θα λέγονται παντρεμένοι, όχι συμφωνημένοι. Οπότε είναι μια μικρή νίκη…”

Για την εποχή που είπε ότι είναι gay: ” Όταν είπα ότι είμαι gay ανακουφίστηκα. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει ένα βάρος, μετά λέει «ουφ» και περνάει καλύτερα. Το συνιστώ σε πολλούς να το ξεφορτωθούν. Πρακτικά στην αρχή με δυσκόλεψε γιατί τα βλέμματα έγιναν pixel. Οι άνθρωποι που ζούσα μαζί ήταν κυρίως ξένοι γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν αυτό το βάρος. Όταν περπατάω μαζί με έναν άγνωστο άνθρωπο πάω λίγο απόμερα για να μην αρχίσουν να λένε ποιος είναι αυτός…”

Για τα gay δημόσια πρόσωπα: “Είμαι ένας φιλελεύθερος άνθρωπος που θεωρεί ότι ο καθένας μπορεί να διατηρήσει για τον εαυτό του τα μυστικά που θέλει. Όμως η επαγγελματική μου επάρκεια στη δημοσιογραφία με έμαθε ότι για τα δημόσια πρόσωπα ο κόσμος δικαιούται σε περίπτωση που υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ αυτού που είναι και αυτού που κάνουν, να το μάθει. Τα πιτσιρίκια όταν με πλησιάζουν, αν δεν μου κάνουν το «γνωστό σήμα» μου λένε «μεγάλε» κλπ. Ο καθένας απ’ το περίσσευμά του. Όταν είσαι κομπλεξικός…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!