Ένα ακόμα ντιμπέιτ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην εκπομπή του Λιάγκα

438
Για μία ακόμη φορά, το δικαίωμα στην τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, έγινε λόγος αντιπαράθεσης στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο να απαντάει στις ομοφοβικές ανοησίες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Αφορμή της συζήτησης στάθηκε μια δήλωση του Άγγελου Μπράτη σχετικά με τις διαφωνίες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι φωνές που δεν σέβονται την ελευθερία του άλλου, να θαφτούν εκεί που πρέπει. Οι άνθρωποι έχουμε ίσα δικαιώματα και όχι μόνο ίσες υποχρεώσεις. Εγώ που είμαι γκέι πληρώνω την ίδια εφορία που πληρώνει ένας άντρας που είναι στρέιτ. Θα έπρεπε να έχω ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Καλά έκανε η κυρία Ακρίτα και ζήτησε την παραίτηση του κυρίου Βορίδη. Τη ζητάω και εγώ.

«Είναι πολύ καλό που έχουν γνώμη αυτοί οι άνθρωποι αλλά θα έπρεπε να την κρατάνε για τον μικρό τους στενόμυαλοι κύκλο και να μην περιορίζουν άλλους ανθρώπους. Η ανθρωπότητα δεν πηγαίνει μπροστά με τέτοιες απόψεις».

Για κάποιο λόγο στην εκπομπή του ANT1 βρέθηκε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος είναι γνωστός για τις ομοφοβικές και σεξιστικές του απόψεις.

«Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για την τραγική και απαράδεκτη δήλωση του κύριου Μπράτη, η οποία είναι αντιδημοκρατική και αχρείαστα επιθετική. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος, ότι κι αν πιστεύει, να βγαίνει και να λέει ότι κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν κάτι αντίθετο από αυτόν, πρέπει να κρατήσουν τη μικρόμυαλη άποψή τους για τον στενό τους κύκλο. Ο κύριος Μπράτης και όσοι λαμβάνουν αυτή τη θέση, ίδια με του κυρίου Μπράτη, καταλαβαίνει ότι σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της GPO του 67% του ελληνικού λαού είναι ενάντια στην τεκνοθεσία;», ισχυρίστηκε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ο γάμος με την τεκνοποίηση, όπως την ανέφερε, είναι δύο διαφορετικά δικαιώματα, καθώς το πρώτο είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα ενώ το δεύτερο είναι μια βιολογική πραγματικότητα. Μάλιστα χαρακτήρισε την τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια ως ένα δήθεν δικαίωμα, με το οποίο είναι αντίθετη η πλειοψηφία του ελληνικού λαού όπως είπε. Κρατώντας ένα σοβαροφανές ύφος προσπάθησε να παρουσιάσει το ακατανόητο και λειψό επιχείρημα του, σύμφωνα με το οποίο η τεκνοθεσία προκύπτει από μια βιολογική πραγματικότητα η οποία δεν ανατρέπεται όταν συμβαίνει από ένα ετερόφυλο ζευγάρι. Στην περίπτωση όμως που ένα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρι επιθυμεί να τεκνοθετήσει, αψηφά τη βιολογία.

Με τη σειρά του ο γνωστός ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής Γρηγόρης Βαλλιανάτος, προσπάθησε να αποδομήσει το ήδη αποδομημένο επιχείρημα του πρώην βουλευτή.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι θέμα δημοσκοπήσεων. Κύριε Μπογδάνε, συνειδητά παραπληροφορείτε. Το θέμα της υιοθεσίας είναι δικαίωμα του παιδιού και όχι δικαίωμα άλλων. Μη το λέτε και το ξαναλέτε. Το έχετε βγάλει από την κοιλιά σας, καλά κάνετε, αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι.

«Το λέτε μόνος σας και το χαίρεστε. Δεν το είπε κανένας. Τα δικαιώματα του παιδιού συζητάμε, οι έρευνες για το παιδί συζητάνε. Μας παραπληροφορείτε και θεωρείτε ότι είμαστε ηλίθιοι».

Στη συνέχεια, ο πρώην βουλευτής συνέχισε τα ασυνάρτητα επιχειρήματα σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ομοφοβική εναντίωσή του στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Κατέληξε να ισχυρίζεται ότι οι αστικοί νόμοι βασίζονται σε μια συγκεκριμένη βιολογική πραγματικότητα.

Εννοείται ότι στην ίδια εκπομπή βρέθηκε και ο Ανδρέας Καραγιάννης, συντάκτης στο Εκκλησία Online, ο οποίος ταίριαξε απόλυτα στο ομοφοβικό κλίμα. Ο ίδιος άρχισε να μιλάει για την ισότητα στον γάμο, αμφισβητώντας τη σημασία της, με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο να απαντάει όπως αξίζει στην περίσταση. Συγκεκριμένα είπε στον «δημοσιογράφο»: «Θα λυσσάξετε γιατί είστε λυσσάρα».