Ιταλία: Η Γερουσία έδωσε τελικά το πράσινο φως στο – χωρίς τεκνοθεσία- σύμφωνο συμβίωσης

25/02/2016

Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων διαφορετικού, αλλά και ίδιου φύλου, ενέκρινε σήμερα η ιταλική Γερουσία, με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να θέτει θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να μην έχει διαρροές.

 Από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκε ωστόσο η δυνατότητα κηδεμονίας παιδιού του ενός μέλους του ζευγαριού από τον σύντροφό του.

Η Γερουσία, άνω σώμα του ιταλικού κοινοβουλίου, ενέκρινε το σχέδιο νόμου με 173 ψήφους υπέρ, ενώ 71 γερουσιαστές ψήφισαν κατά.

Το σχέδιο παίρνει πλέον τον δρόμο για τη Βουλή.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!