Χωρίς δικαιώματα τεκνοθεσίας το ιταλικό Σύμφωνο Συμβίωσης

24/02/2016

Την απομάκρυνση της διάταξης που αναγνωρίζει περιορισμένα δικαιώματα τεκνοθεσίας σε ζευγάρια του ιδίου φύλου (Stepchild adoption), φαίνεται να αποφάσισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Matteo Renzi. Η κίνηση αυτή έχεις ως στόχο να μειώσει τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στα εσωτερικά του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι Γερουσιαστές, μάλιστα, της παράταξης στήριξαν την πρόταση αυτή στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές.

“Μεταξύ του “τα πάντα ποτέ” και του “τίποτα σήμερα”, είναι καλύτερα να κάνουμε ένα μικρό κομμάτι τώρα”, δήλωσε ο Renzi σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πίστευε “πως η Γερουσία θα περνούσε το σχετικό νομοσχέδιο στις αρχές της εβδομάδας πριν το στείλει στην κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων”.

Ο Renzi, ο οποίος ξεκινά το τρίτο χρόνο της θητείας του, είχε υποσχεθεί ότι θα περάσει το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης μέχρι το τέλος του 2015, αλλά τα σχέδια του ανατράπηκαν από μέλη του κοινοβουλίου.

Η LGBTΙ οργάνωση “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο” δήλωσε ότι, “η απόφαση να αφαιρεθούν τα δικαιώματα τεκνοθεσίας αδειάζει το νομοσχέδιο που έτσι κι αλλιώς ήταν ένας μέτριος συμβιβασμός”.

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!