Οι προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Ρωσικής εκκλησίας συναντήθηκαν 1000 χρόνια μετά και καταδίκασαν τους gay γάμους

13/02/2016
Πηγή: REUTERS/Alejandro Ernesto/Pool

Τους gay γάμους καταδίκασαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με κοινή τους ανακοίνωση.

Τόνισαν μάλιστα ότι, “η οικογένεια αποτελεί φυσικό κέντρο της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κρίση στην οικογένεια σε πολλές χώρες.

“Η οικογένεια στηρίζεται στο γάμο, μια πράξη ελεύθερη και πιστή αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.”

Οι προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Ρωσικής εκκλησίας συναντήθηκαν σε μια αίθουσα του αεροδρομίου της Αβάνας, για πρώτη φορά από το 1054.

“Επιτέλους, βλεπόμαστε!”, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στον συνομιλητή του, σε μια αίθουσα του αεροδρομίου της Αβάνας, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές: “είμαστε αδέλφια”.

Η ανακοίνωση αυτή που αποτελείται από 30 σημεία, πραγματεύτεται διάφορα θέματα που απασχολούν και τις δύο εκκλησίες έχει ως στόχο, όπως υποστήριξαν και οι ίδιοι, την προστασία των Χριστιανών σε όλον τον κόσμο και κυρίως αυτούς που δέχονται τους διωγμούς στη Μέση Ανατολή.

“Σε πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική ολόκληρες οικογένειες, χωριά και πόλεις, οι εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές μας εξοντώνονται ολοκληρωτικά. Οι εκκλησίες τους ρημάζονται βάναυσα και λεηλατούνται, τα ιερά τους κειμήλια βεβηλώνονται, τα μνημεία τους καταστρέφονται”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!