Το μήνυμα του Ιταλού Πρωθυπουργού: “Για τα σύμφωνα δεν αποφασίζουν οι καθολικοί επίσκοποι”

12/02/2016

Μήνυμα στην Καθολική εκκλησία, σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, έστειλε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μέσα από ραδιοφωνική εκπομπή της Rai.

«Για τα σύμφωνα συμβίωσης των gay και τις διαδικασίες της ψηφοφορίας δεν αποφασίζουν οι καθολικοί επίσκοποι, αλλά το κοινοβούλιο. Το λέω αυτό παρά την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπο του προέδρου της συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων, του καρδινάλιου Μπανιάσκο».

Ο Ρέντσι θέλησε να απαντήσει με τον τρόπο αυτό σε χθεσινή τοποθέτηση του καρδινάλιου ‘Αντζελο Μπανιάσκο, ο οποίος ζητούσε να εκφρασθεί η ιταλική Γερουσία επί του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης με μυστική ψηφοφορία.

«Ανέκαθεν θεωρούσα ότι είναι απόλυτα ορθό να ψηφισθεί ένας τέτοιος νόμος» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος παράλληλα διερωτήθηκε με νόημα: «τι φόβο μπορούν να προκαλέσουν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται; Γιατί να μην τύχουν αναγνώρισης τα δικαιώματά τους;».

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!