Την πρόσφατη ομοφοβική επίθεση εις βάρος ενός φοιτητή στον πανεπιστήμιο της Κέρκυρας καταδίκασε το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ζητώντας παράλληλα από τη διοίκηση να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν αυτά τα περιστατικά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος:

“Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ενημερώθηκε για το γεγονός της ομοφοβικής επίθεσης (με απειλές λεκτικές και σωματικές) εις βάρος φοιτητή του Τμήματος, η οποία έλαβε χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ (Καφετέρια Lunatico εντός του Ψυχιατρείου) από άτομα που φέρεται ότι δεν ανήκουν στην Πανεπιστημιακή μας κοινότητα.

Τέτοιου είδους επιθέσεις, ανεξαρτήτως των συνθηκών που πραγματοποιούνται και των ποινικών ευθυνών που εγείρουν, αποτελούν κατάφορη καταπάτηση κάθε κοινωνικού και ακαδημαϊκού ιδεώδους περί ελευθερίας και ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών, βάλλοντας παράλληλα ευθέως κατά της ουσίας της έννοιας του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Ως Συνέλευση του Τμήματος καταδικάζουμε απερίφραστα το παραπάνω απαράδεκτο γεγονός, δηλώνουμε ότι είμαστε συμπαραστάτες στον φοιτητή μας και παρόντες σε κάθε νόμιμη και θεσμικά κατοχυρωμένη κίνηση υπεράσπισης των ανωτέρω κοινωνικών και ακαδημαϊκών κεκτημένων.

Παράλληλα, ζητούμε από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ούτως ώστε στο μέλλον, μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας να μην βιώσουν παρόμοια συμβάντα.”

Να θυμίσουμε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (06/02) σην καφετέρια «Λουνάτικο», που βρίσκεται στον χώρο του παλαιού Ψυχιατρείου, όπου συστεγάζεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ομάδα νεαρών τραμπούκισε στοχευμένα φοιτητή του Πανεπιστημίου λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Πιο συγκεκριμένα, απείλησαν τη σωματική του ακεραιότητα με μαχαίρι, δηλώνοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα είχαν την πλήρη συγκάλυψη της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!