Φοιτητής στην Κέρκυρα: Τον απείλησαν με μαχαίρι λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

08/02/2016

Την ομοφοβική επίθεση εις βάρος ενός φοιτητή στον πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, καταγγέλλει η ομάδα Queer Youth.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Τα ξημερώματα Σαββάτου 06/02/16 στην καφετέρια “Λουνάτικο”, που βρίσκεται στον χώρο του παλαιού Ψυχιατρείου, όπου συστεγάζεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ομάδα νεαρών “ματσό” Κερκυραίων τραμπούκισε στοχευμένα φοιτητή του Πανεπιστημίου λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Πιο συγκεκριμένα, απείλησαν τη σωματική του ακεραιότητα με μαχαίρι, δηλώνοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα είχαν την πλήρη συγκάλυψη της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Ως Queer Youth, αντι-ομοφοβική/ αντισεξιστική και body positive ομάδα, καταδικάζουμε κάθε διάκριση με βάση το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την εθνικότητα και κάθε πράξη που διέπεται από ρητορικές μίσους (φασισμός. ρατσισμός), όπως αυτή που συνέβη, ιδιαίτερα εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας που προωθεί την ελεύθερη σκέψη, τη διαφορετικότητα και κάθε πράξη που αντικατοπτρίζει αυτά τα αδιαπραγμάτευτα ιδεώδη.

Καλούμε:

Την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη Κερκυραϊκή κοινωνία να μη σιωπήσει, να καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές υποστηρίζοντας τις προσπάθειες διεκδίκησης ίσων και θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τις συλλογικότητες και τους φορείς – είτε εδρεύουν στην Κέρκυρα, είτε όχι – που ευαισθητοποιούνται στην υποστήριξη των δικαιωμάτων, να υποστηρίζουν μελλοντικές μας δράσεις και να συνδράμουν στον αγώνα της lgbtqi+ κοινότητας.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!