Stripling Warrior: Ο πρώτος gay υπερήρωας

01/02/2016

Ο συγγραφέας κόμικ Brian Andersen δημιούργησε έναν διαφορετικό υπερ-ήρωα από αυτούς που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Έφτιαξε, λοιπόν, τον Stripling Warrior.

Ο Sam Shepard, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, είναι ένας όμορφος νεαρός που πρόσφατα έχει μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον πως είναι gay και έχει παντρευτεί τον σύντροφο του. Παράλληλα, είναι μορμόνος. Τη νύχτα του γάμου του, ο άγγελος Abis έρχεται και του εκμυστηρεύεται ότι εκείνος έχει επιλεγεί για να είναι η φωνή του Θεού πάνω στη Γη.

Τα μηνύματα που περνάει είναι αρκετά. Η ιστορία πάει ενάντια σε κάθε διάκριση, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει πως η σεξουαλική ταυτότητα δεν έχει καμία σχέση με το ήθος και τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Τέλος, δείχνει πως η εκκλησία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους gay σαν ανθρώπους χαμηλότερης αξίας καθώς όπως φαίνεται μέσα από την ιστορία, ο Sam Shepard μπορεί να τα καταφέρει κάλλιστα να σώσει το κόσμο ως ο εκπρόσωπος του Θεού στη Γη.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!