98 πόλεις της Ιταλίας “διαμαρτύρονται” υπέρ των gay δικαιωμάτων

23/01/2016

Κινητοποιήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών πραγματοποιούνται σήμερα σε 98 ιταλικές πόλεις. Η όλη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την παροχή υποστήριξης στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι, το οποίο προβλέπει την αναγνώριση των δικαιωμάτων που συμπεριλαμβάνονται στα σύμφωνα συμβίωσης, αλλά και την λεγόμενη «Stepchild Adoption»: Τη δυνατότητα παιδοθεσίας  που μπορεί να έχει αποκτήσει ο ένας σύντροφος, από το άλλο μέλος του ζευγαριού.

Στο πλευρό των gay ζευγαριών κι ακρετοί αγνωστοί ηθοποιοί, συγγραφείς και διανοούμενοι που με μηνύματα στο διαδίκτυο, εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ιταλοί και οι Ιταλίδες θέλουν όλοι οι πολίτες να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων, να είναι ισότιμοι. Ζητάμε από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα και να εγκρίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα τον νέο νόμο, ώστε οι διακρίσεις να μπορέσουν να γίνουν παρελθόν», γράφουν, στην έκκλησή τους, οι εμπνευστές των σημερινών εκατό διαδηλώσεων, με σύνθημα «ήρθε επιτέλους η ώρα να γίνουμε πολιτισμένοι»

Mια γεύση από Μιλάνο!

…Milano è SVEGLIA #svegliatitalia con Angelo Cruciani Roberto Muzzetta Dario Davanzo

Δημοσιεύτηκε από Manuel Scrima στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!