Τους gay γάμους αναγνωρίζει πλέον το Βιετνάμ

18/01/2016
Getty Images

Την απαγόρευση των gay γάμων κατήργησε το Βιετνάμ, θέτοντας την κομμουνιστική αυτή χώρα στην πρώτη γραμμή σε σχέση με τα lgbt δικαιώματα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο νέος νόμος της χώρας, ο οποίος κατήργησε τους κανονισμούς που απαγόρευαν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, τέθηκε σε ισχύ την Πρωτοχρονιά.

“Καμία άλλη χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία δεν έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα ως προς την αποδοχή του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, όπως το Βιετνάμ”, δήλωσε ο Phil Robertson αναπληρωτής διευθυντής του Human Rights Watch.

Η κίνηση αυτή πρόκειται να προσελκύσει περισσότερους LGBT τουρίστες, οι οποίοι δύναται να ενισχύσουν σημαντικά την οικονομία της χώρας.

Περίπου 7,9 εκατ. ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν το Βιετνάμ το 2014, μετά τη μείωση των προϋποθέσεων για να εκδοθεί η απαιραίτητη βίζα, καθιστώντας τη χώρα πιο ελκυστική.

Αλλά ακόμα κι αν πλέον οι gay γάμοι είναι μια πραγματικότητα, η κυβέρνηση του Βιετνάμ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει δικαιώματα στην τρανς κοινότητα της χώρας.

Αν και -προς το παρόν- ο αναθεωρημένος αυτός νόμος δεν αναγνωρίζει 100% νομική κάλυψη μεταξύ των συζύγων, εξακολουθεί να θέτει τη κομμουνιστική χώρα μπροστά από άλλες ασιατικές χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η οποία πρόσφατα επιβεβαίωσε την απαγόρευσή απέναντι σε οποιαδήποτε “ομοφυλοφιλική συμπεριφορά”.

Η Ινδονησία και η Μαλαισία επιβάλλουν επίσης αντίστοιχους περιορισμούς.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!