Η Πολωνία απαγόρευσε σε αθλητή να φορέσει rainbow περιβραχιόνιο

16/01/2016

Ο Τόμπιας Κλάρκσον είχε ανακοινώσει ότι στα παιχνίδια της Εθνικής χάντμπολ της Σουηδίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πολωνία θα φορέσει ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να δείξει την υποστήριξή του προς τα LGBT δικαιώματα.

Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει, “πρόκειται για μια σιωπηρή εκδήλωση υπέρ της αποδοχής των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, πως όλα τα άτομα είναι τα ίδια”.

Κάτι όμως που απ΄ότι φαίνεται δεν θα γίνει πραγματικότητα, μιας και δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε ότι ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να φέρει επάνω του μόνο χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

«Μπορώ να πω ότι έχω μείνει έκπληκτος», τονίζει ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας και συμπληρώνει «Πριν από λίγες ημέρες μου είχαν τονίσει ότι μπορώ να το φορέσω. Μάλιστα είχαμε έρθει σε επαφές με τους αρχηγούς των Εθνικών ομάδων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας και μας είχαν απαντήσει πως θέλουν να συμμετάσχουν και εκείνοι, καθώς και άλλοι παίκτες τους, στη «κίνηση» αυτή. Είναι ντροπή. Πραγματικά είναι ντροπή. Είναι πραγματικά δυσάρεστο η ομοσπονδία με τον τρόπο αυτό να επιλέγει να παίρνει θέση σε ένα ζήτημα και να μην μας επιτρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!