ΤΙΡΑΝΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ – Μετά το θέμα με τον Ισραηλινό συμμετέχοντα στην εθνική επιλογή της χώρας για τη Eurovision του 2016, ένα ακόμα περιστατικό απασχολεί την LGBT κοινότητα στην Ευρώπη.

Αυτή τη φορά το θόρυβο προκάλεσε η νικήτρια της εθνικής επιλογής της Αλβανίας για τη Στοκχόλμη, καθώς η Eneda Tarifa παρότι πολύ καλή τραγουδίστρια φαίνεται πως το Μάη του 2014 έκανε πολύ ιδιαίτερα σχόλια για τη νικήτρια της τότε Eurovision, Conchita Wurst.

“Που είναι η μουσική … μου προκαλέι σύγχυση … το βρίσκω πολύ κωμικό” συμπηρώνοντας πως η Αυστρία κέρδισε λόγω της εμφάνισης και του χαρακτηριστικού της Conchita παρά λόγω της μουσικής και του τραγουδιού.

Τώρα που κέρδισε το εισιτήριο να εκπροσωπήσει τη χώρα της τον ερχόμενο Μάη στη Στοχκόλμη, το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα αλλά δεν υπάρχει κάποια διορθωτική δήλωση ή συγγνώμη (ακόμα) από την τραγουδίστρια.

Σε ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία για τις εξελίξεις στα θέματα της LGBT κοινότητας ανά την Ευρώπη, το θέμα των ομοφυλόφυλων και των δικαιωμάτων τους είναι τρομερά ευαίσθητο. Ήδη η Γερμανία απέσυρε τον εκπρόσωπό της από τον διαγωνισμό και προκύρηξε νέο εθνικό τελικό, όπως είχαμε γράψει παλιότερα.