Πρωθυπουργός για Σύμφωνο Συμβίωσης: Σήμερα κλείνει επιτέλους ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής

22/12/2015

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης τοποθετήθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στην ολομέλεια της βουλής.

“Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναγνωρίζουμε στα άτομα ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού να έχουν ίσα δικαιώματα.

Κλείνει επιτέλους ένας κύκλος οπισθοδρόμησης. Σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων να συμβιώσουν και να πορευτούν τον δικό τους δρόμο στη ζωή, να έχουν ίδια δικαιώματα απέναντι στη ζωή και στο θάνατο. Κλείνει έτσι ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ένας κύκλος ντροπής για το ελληνικό κράτος που οδήγησε ακόμα και σε καταδίκες. Ένας κύκλος αρνήσεων και περιθωριοποίησης», 

Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος κύκλος ισονομίας, σεβασμού και ισότητας όλων των ανθρώπων. Είναι μια δέσμευση που πραγματοποιείται ως αυτονόητη δημοκρατική δέσμευση της πολιτείας. Η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι έχει αντανακλαστικά, ότι δεν είναι τόσο φοβική και τόσο μίζερη όσο κάποιοι ήθελαν να την παρουσιάζουν. Νομίζω ότι αυτό είναι στο τέλος της ημέρας το μεγάλο κέρδος. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Μια σημαντική παρακαταθήκη που εκτείνεται σε όλους τους τομείς. Έχουμε βέβαια πολύ δρόμο ακόμα. Κάτι αλλάζει με την ψήφιση του νομοσχεδίου του συμφώνου συμβίωσης. Αυτή η μικρή αλλαγή παράγει αποτελέσματα που βελτιώνουν πρακτικά την καθημερινότητα πολιτών. Σήμερα μπορούμε ως ελληνικό κοινοβούλιο και ως κυβέρνηση να είμαστε περήφανοι. Αλλάζουμε τις ζωές συμπολιτών μας.

Η νομική αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών λύνει πολλά πρακτικά προβλήματα. Ασφαλιστικά κληρονομικά κ φορολογίας. Πρόκειται για μια τομή σε μια εποχή για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Μια τομή ενάντια σε κάθε μορφή διακρίσεων, στον ρατσισμό που μολύνει κοινωνίες, όπως η δική μας αλλά και άλλες. Απαιτείται συστράτευση. Να κερδίζει κάθε μέρα η Δημοκρατία. Ανοίγουμε δρόμους. Δρόμοι που δώσουν τη δυνατότητα για νέους αγώνες…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!