Όταν ο Αμβρόσιος τρολάρει τον εαυτό του

21/12/2015

Τις αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι ακραίες του δηλώσεις, προσπάθησε να διασκεδάσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μέσα απο κείμενο που δημοσίευσε στο romfea.gr.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης δηλώνει οτι το “φτύστε τους” που φιλοξένησε σε παλιότερο κείμενό του είχε καθαρά “αλληγορικήν σημασίαν” και ότι δεν αποτελούσε προτροπή για κακοποίηση.

“Δεν είναι προτροπή για μιά κακοποίηση, μιά πράξη προσβολής κάποιου συνανθρώπου μας! Είναι όρος και τρόπος συμπεριφοράς! Έχει αλληγορικήν σημασίαν! Δηλώνει την περιφρόνηση, και μόνον την περιφρόνηση, πρός κάποιον, που μας ενοχλεί με την συμπεριφορά του! Προέρχεται από την καθομιλουμένην! Όταν π.χ. ένας φίλος μας εκφράζει το πικρό παράπονό του για κάποιον γνώριμό του, τότε πολλές φορές σαν απάντηση του λέμε: Αυτόν τον άνθρωπο άφησέ τον, αγνόησέ τον, παράτησέ τον, αδελφέ μου, φτύστον, για να ησυχάσης, δηλ. δείξε του περιφρόνηση, μη ασχολείσαι μαζί του! 

Επίσης, σε κάποιο άλλο σημείο ο ίδιος δηλώνει απερίφραστα, ότι:

Αγαπάμε τόν άνθρωπο! Είναι αδελφός μας! Δεν είμαστε κριτές των αδελφών μας! Κριτής όλων είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός! Προσευχόμεθα για τον αμαρτωλό συνάνθρωπό μας! Εργαζόμεθα διά την σωτηρίαν ψυχών, υπέρ των οποίων ο Χριστός μας σταυρώθηκε!  Άρα εξ ορισμού στεκόμαστε με συμπάθεια προς τον αμαρτωλό άνθρωπο, ευχόμεθα, προσευχόμεθα καί εργαζόμεθα για την διόρθωση και μετάνοιά του!

Όλα αυτά βέβαια για να καταλήξει στο:

“Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε, όταν ο επιβήτωρ (;) κάποιου αποθανόντος ανδρός-ηθοποιού δημόσια καυχάται, ότι επί 25 τόσα χρόνια ήταν ερωτικός σύντροφός του ή όταν δημόσια επίσης διαμαρτύρεται καί παραπονείται, διότι -παρά τους αγώνες του- δεν είχε κατορθώσει να νομιμοποιήση τήν ανώμαλη καί άρα αφύσικη και αμαρτωλή σχέση τους…”

Και στο:

“Επίσης δεν μπορούμε να σιωπήσουμε, όταν μία κυρία -μέλος της Βουλής των Ελλήνων-, μπροστά στο φέρετρο του νεκρού ηθοποιού, ορκίζεται, ότι θα αγωνισθή για να νομιμοποιηθή η άθεσμος συμβίωση των ομοφυλοφίλων! Γι’ αυτή την ταλαίπωρη Βουλευτίνα, αλλά και γιά όσους Βουλευτές θα την μιμηθούν, ισχύει ο λόγος μας Φτύστε τους! Είναι ξεφτυλισμένοι! Και εδώ, λοιπόν, η έννοια των λόγων μας είναι: περιφρονείστε τους!

Τέλος, αν και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κατέθεσε την προσωπική του άποψη για την αλληγορική – όπως δηλώνει- σημασία της φράσης “Φτύστε τους”, δεν κάνει καμία αναφορά στη σημασία άλλων “φράσεων” (αλληγορικών ή μη) που χρησιμοποίησε στην αλησμόνητη εκείνη (εκ)δήλωση αγάπης!

“Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!