Σύμφωνο Συμβίωσης: «Το νομοσχέδιο ρυθμίζει τις σχέσεις ανθρώπων που αποφασίσουν να ζήσουν συντροφικά»

“Είναι μια ρύθμιση που αφορά στην κοινωνική ειρήνη. Ρυθμίζει τις σχέσεις ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν συντροφικά» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά το άνοιγμα της σημερινής συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι προωθούμενες διατάξεις αναμορφώνουν τον θεσμό του συμφώνου συμβίωσης, που ήδη ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια, προκειμένου να ενταχθούν και τα ομόφυλα.

«Οι ρυθμίσεις πλέον αφορούν όλους τους συντρόφους» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, για να προσθέσει «η ρύθμιση δεν έχει σχέση με τη θρησκεία», προσπαθώντας να αποκρούσει τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, αλλά και των ΑΝΕΛ, για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μίλησαν οι κοινωνικοί φορείς

Αφού μίλησε εκπρόσωπος της Εκκλησίας και τοποθετήθηκε, στη συνέχεια μίλησαν εκπρόσωποι της LGBTQI κοινότητας. Είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι οργανώσεις ΣΥΔ, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ΟΛΚΕ και Colour Youth. Όλες έθεσαν τη σπουδαιότητα του νόμου λέγοντας πως είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, αλλά τοποθετήθηκαν από εκεί και πέρα και για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ ήταν της τάξης των 30 δευτερολέπτων, θέτοντας απλά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο. Η δε Χρυσή Αυγή «την έκανε Λούης», όπως σχολιάζει άτομο που βρισκόταν στη συνεδρίαση, αφού αφενός η σημερινή τοποθέτηση του εκπροσώπου της Εκκλησίας δεν κινήθηκε ενάντια στο μέτρο -έγινε μόνο αναφορά σχετικά με το τι διδάσκεται μέσω της θεολογίας- και αφετέρου οι φορείς που αυτή κάλεσε, δεν εμφανίστηκαν στην επιτροπή.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!