6 κουήρ γάμοι στη μικρή οθόνη

227
Όσο όλοι γύρω μας – από παπάδες μέχρι δημοσιογράφους – συζητούν ανελλιπώς για τους «γάμους ομοφύλων» (έτσι ακριβώς διατυπωμένο), εμείς συγκεντρώσαμε τους αγαπημένους μας κουήρ γάμους σε τηλεοπτικές σειρές.

Οι κουήρ ιστορίες αποτελούν πλέον μέρος πολλών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, χωρίς να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Από τη μακρινή δεκαετία του 1990, η τηλεόραση έχει κάνει αρκετή πρόοδο, προβάλλοντας γκέι γάμους όταν ήταν ακόμα απαγορευτικό.

Από τα Friends μέχρι το Modern Family, ας απολαύσουμε μερικούς τηλεοπτικούς γκέι γάμους!

Roseanne (1988-2018)

Roseanne’ (1)

Το Roseanne αφηγείται την ιστορία των Connor, μιας πενταμελούς οικογένειας της εργατικής τάξης, με πρωταγωνιστές τη Roseanne (Roseanne Barr) και τον Dan (John Goodman), καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα στη ζωής τους.

Ο σταθερός χαρακτήρας της σειράς, Leon, τον οποίο υποδύεται ο Martin Mull, παντρεύτηκε τον αγαπημένο του Scott (Fred Millard) σε επεισόδιο του 1995. Αν και δεν ήταν ο πιο εντυπωσιακός γάμος όλων των εποχών, ήταν ιδιαίτερος επειδή ο Leon είχε εγκαταλείψει τον Scott στην εκκλησία πέντε χρόνια πριν, προσδίδοντας περαιτέρω συναισθηματισμό στη σκηνή.

Grey’s Anatomy (2005 – )

Στο επεισόδιο «White Wedding» (7η σεζόν, επεισόδιο 20), παρακολουθούμε την Callie (Sara Ramirez) και την Arizona (Jessica Capshaw) να ανταλλάσσουν όρκους σε μια παραδοσιακή πλούσια τελετή, παρά το γεγονός ότι έχουν κάποιες συγκρούσεις με την οικογένεια. Πρόκειται για έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους λεσβιακούς γάμους στην τηλεόραση, αφού, όπως τα περισσότερα ζευγάρια της σειράς, δεν είχαν και το καλύτερο τέλος.

Friends (1994 – 2004)

Το 1996, τα «Φιλαράκια» έκαναν μια σημαντική παρέμβαση θα λέγαμε, με την προβολή του αμφιλεγόμενου επεισοδίου «The One With the Lesbian Wedding», στο οποίο η πρώην σύζυγος του Ross (David Schwimmer) Carol (Jane Sibbett) παντρεύτηκε τη σύντροφό της Susan (Jessica Hecht). Το επεισόδιο είναι τόσο προοδευτικό όχι μόνο λόγω της περιόδου που κυκλοφόρησε αλλά και λόγω του μηνύματος που μεταφέρει, εξυμνώντας την κουήρ αγάπη παρά τις ομοφοβικές αντιδράσεις που αντιμετωπίζει από την οικογένεια.

Modern Family (2009 – 2020)

Στα δύο επεισόδια της σειράς με την υψηλότερη τηλεhttps://www.youtube.com/watch?v=fE5uRvPgl6Uθέαση, το «The Wedding: Part I & II», ο Mitch και ο Cameron (Eric Stonestreet) αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από καταστροφικά περιστατικά. Αν και αρχικά το ζευγάρι απογοητεύεται και σκέφτεται να αναβάλει τον γάμο, στη συνέχεια συνειδητοποιεί την πραγματική σημασία της ημέρας: την αγάπη. Αλλάζουν την τοποθεσία της τελετής και καταλήγουν να ανταλλάσσουν απίστευτα συγκινητικούς όρκους, με την υποστήριξη της οικογένειάς τους.

Glee (2009 – 2015)

Το Glee άνοιξε το δρόμο για άλλες παραγωγές ώστε να αγκαλιάσουν τον κουήρ γάμο και σχέσεις στην τηλεόραση. Με όλους τους αγαπημένους τους από το Λύκειο McKinley να είναι στο πλευρό τους, οι δύο μαζορέτες, η Brittany (Heather Morris) και η Santana (Naya Rivera) παντρεύονται σε έναν αχυρώνα. Ο Kurt (Chris Colfer) και ο Blaine (Darren Criss) αποφασίζουν επίσης στο ίδιο επεισόδιο, κάτι που αποτελεί μια εντελώς απροσδόκητη αφηγηματική ανατροπή, η οποία έρχεται μετά από λίγη ενθάρρυνση της Sue (Jane Lynch). Έτσι, το καθιστούν ένα από τα πιο εμβληματικά επεισόδια με γκέι γάμο στην τηλεοπτική ιστορία.

Sense8

Πολλά μπορούμε να πούμε για αυτήν την πραγματικά συγκλονιστική σειρά – και ένα από αυτά είναι η γαμήλια τελετή της Nomi Marks με την Amanita Caplan. Σε ένα από τα πιο ευχάριστα τηλεοπτικά φινάλε, το ζευγάρι παντρεύεται με έναν εντυπωσιακό τρόπο, με λαμπρές εμφανίσεις, και φυσικά σε μια αξέχαστη τοποθεσία: την κορυφή του Πύργου του Άιφελ.