Caitlyn Jenner: “Όλοι οι τρανς άνθρωποι είμαστε όμορφες και όμορφοι”

08/07/2015

landscape-1433329200-556cbb024ae56e586e45838c-caitlyn-jenner-july-2015-vf-01

Η Caitlyn Jenner, που πρόσφατα έκανε coming out ως τρανς και μας συστήθηκε μέσα από το διάσημο και πολυσυζητημένο πλέον εξώφυλλο του Vanity Fair, ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο “I am Cait” (Είμαι η Κέιτ). Μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο promo video της σειράς, στο οποίο λέει μιλώντας σε νεαρά τρανς άτομα “Είμαστε όλοι και όλες όμορφοι και όμορφες”.

Στο βίντεο επίσης την βλέπουμε να δοκιμάζει φορέματα με την κόρη της, Kim Kardashian και την μητέρα της να λέει πως αρχικά νόμιζε ότι “Έχασα τον γιο μου. Αλλά μετά συνειδητοποίησα πως: Ξέρεις κάτι; Κερδίζω”.

https://www.youtube.com/watch?v=MmZUlmYt9RA

Η Caitlyn είναι πλέον ακτιβίστρια για τα τρανς δικαιώματα και απέκτησε στήλη στην Huffington Post στην οποία θα μιλάει γι’ αυτά και για την μετάβαση της.

Την περασμένη εβδομάδα μπήκε στη λίστα των γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή του “Womens Hour Power List” που τιμά γυναίκες από όλο τον κόσμο οι οποίες ασκούν θετική επιρροή.

Ωστόσο δεν λείπουν και οι φωνές, μέσα και έξω από την κοινότητα, που την κριτικάρουν λόγω του το ότι παρά το γεγονός πως υπερασπίζεται τα τα LGBTQ δικαιώματα, ήταν και εξακολουθεί να είναι μέλος του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων. Και δικαίως, εφόσον πρόκειται για μια πολιτική παράταξη που έχει ταχθεί κατά των LGBTQ δικαιωμάτων, της ισότητας στον γάμο κλπ.

Η ίδια, όταν σε συνέντευξη που είχε δώσει τον Απρίλη και στην οποία έκανε το coming out ρωτήθηκε σχετικά με το αν είναι Ρεπουμπλικανή απάντησε: “Είναι κακό αυτό; Πιστεύω στο Σύνταγμα”. Και στη συνέχεια δήλωσε πως κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει το “Μονοπώλιο της κατανόησης” και πως υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους που θα ήταν δεκτικοί στο να ακούσουν τις ιστορίες τρανς ανθρώπων.

Zak Kostopoulos

Ο Ζακ Κωστόπουλος είναι οροθετικός queer ακτιβιστής που δραστηριοποιείται και γράφει κυρίως για θέματα που αφορούν τον HIV και τη σεξουαλικότητα αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει.




Δες και αυτό!