ATHENS PRIDE 2015: LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

PHOTO: FOTIS KONSTANTOPOULOS / OIKOTIMES.COM

https://instagram.com/p/34i0odi9UH/?taken-by=oikotimes

https://instagram.com/p/34iSSvC9S8/?taken-by=oikotimes

https://instagram.com/p/34h0-EC9R-/?taken-by=oikotimes

https://instagram.com/p/34a_2PC9Ri/?taken-by=oikotimes

https://instagram.com/p/34YwNUi9cP/?taken-by=oikotimes

22:00 – Η συναυλία ξεκινάει με τις Μέλιssες! Συνέχισαν οι: Dival, Demy, Πωλίνα και φυσικά Μαριέττα Φαφούτη και Αφροδίτη Μάνου! Δείτε τα προσωρινά μας βίντεο καθώς ετοιμάζουμε εκτενέστερα και καλύτερης ποιότητας βίντεο

https://instagram.com/p/34YiLQi9bp/?taken-by=oikotimes

DSC_0202

20:05 – Κι ενώ η παρέλαση οδεύει προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Demy είναι στη σκηνή και κάνει το soundcheck της και προετοιμάζεται για τη μεγάλη συναυλία που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 21:00. Σας περιμένουμε! (αν και ήδη γίνεται το αδιαχώρητο!

19:15 – Η παρέλαση είναι έτοιμη να ξεκινήσει και ο Δήμαρχος Αθηνάιων κος Γιώργος Καμίνης δήλωσε πως θέλει το πρώτο σύμφωνο συμβίσωης να υπογραφεί στο Δημαρχείο της Αθήνας και να εορταστεί αναλόγως. Τέλειωσε την ομιλία του δίνοντας την εκκίνηση της παρέλασης.

19:10 – Στη σκηνή η Πρόεδρος του Ελληνικου Κοινοβουλίου κα Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία και δήλωσε πως θα ήθελε να δει του χρόνου την παρέλαση να περνάει μέσα από την Βουλή.

19:00 – Εκπρόσωποι των πρεσβειών που υποστηρίζουν το Athens Pride 2015 ανέβηκαν στη σκηνή να απευθύνουν τους χαιρετισμούς τους και φυσικά να τονίσουν το πόσ σημαντικό είναι η διεκδίκηση για μια ζωή ίση με τους υπόλοιπους και χαιρέτησαν το σύμφωνο συμβίωσης.

18:10 – Με ομιλίες από διάφορες οργανώσεις της LGBT κοινότητας από Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Αλβανία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έναρξη (και επίσημα) του 11ου Athens Pride. Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από τις ομιλίες.

18:00 – Και συναντήσαμε Ρένα Δούρου και Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάμεσα στους επισκέπτες του Athens Pride. Προφανώς οι υπόλοιποι διστάζουν να “πάρουν θέση”.

17:10 – Και ήρθε η ώρα για το πρώτο μας live happening, flashmob από τους υπέροχους και μοναδικούς εθελοντές του Athens Pride, οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά είναι η καρδιά και η ψυχή του event.

16:40 – Τα περίπτερα των οργανώσεων είναι στη διάθεσή σας για ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διάφορες δράσεις και φυσικά διάφορα activities όπως η δημιουργία του δικού σου placard. Μαζί μας στο Athens Pride 2015 και οργανώσεις από την Κύπρο και την Αλβανια.

16:30 – Κι ενώ η ζέστη έχει πίάσει για τα καλά, εμείς περνάμε σούπερ με τη μουσικούλα μας και τις ειδικές βεντάλιες για να ξορκίσουμε τον καύσωνα. Σας περιμένουμε: 18:30 η έναρξη και οι ομιλίες των οργανώσεων και 19:00 η μεγάλη παρέλαση! Στις 21:00 γιορτάζουμε και παίρνουμε θέση όλοι με τη μεγάλη συναυλία.

15:41 – Στη σκηνή του Athens Pride 2015 αυτή τη στιγμή ο Dival κάνει με την ομάδα του sοundcheck και προετοιμάζονται για τη μεγάλη συναυλία το βράδυ στις 21:00. Ελάτε μαζί μας!

15:23 – Σας περιμένουμε στην Πλατεία Κλαυθμώνος με άφθονο δωρεάν Shark Energy Drink και φυσικά μπύρες, ποτά καια αναψυκτικά για όλους!

14:56 – Και μη ξεχνάτε: περνώντας από το περίπτερο του Antivirus Magazine και GayGuide.gr μπορείτε να πάρετε διάφορα goodies, όπως το gay map Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου και Σαντορίνης, το τελευταίο μας τέυχος με εξώφυλλο το Γιώργο Καπουτζίδη καθώς και παλιότερα τεύχη μας αλλά και να φωτογραφηθείτε στο banner της Aegean για να κερδίσετε ένα ταξίδι για δύο. Πληροφορίες και διαδικασία για το διαγωνισμό εδώ.

13:20 – Καλωσήρθατε στο 11ο Athens Pride. Το 2015 είναι ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας καθώς τέθηκε επιτέλους σε διαβούλευση το περιβόητο σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Ενωθείτε μαζί μας σήμερα και #πάρεθέση για όσα απαξιώνουν ακόμα την LGBT κοινότητα στην Ελλάδα. Από τις 12 έχουμε πρωινές δράσεις όπως face and boy painting, πάρε θέση με το δικό σου πλακάτ και take a stand με το δικό σου placard. Από τη 1 μέχρι τις 5 το απόγευμα, μοναδικά DJ sets θα πλυμμηρίσουν την Πλ. Κλαυθμώνος και τους γύρω δρόμους με μουσικά χρώματα και χορούς. Στις 6 θα ξεσαλώσουμε με μοναδικό Zumba Party και στις 18:30 θα γίνει η επίσημη έναρξη, την οποία θα ακολουθήσει η μεγαλειώδης παρέλαση με τα άρματα. Στις 9 ξεκινάμ τη γιορτή με μοναδικές live εμφανίσεις από Dival, Melisses, Demy, Πωλίνα, Μαριέττα Φαφούτη και Αφροδίτη Μάνου.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

13:10 – Πρώτη φορά στην ιστορία του Athens Pride αστυνομικοί, που συμμετείχαν o καθένας μόνος του τα προηγούμενα χρόνια, κατεβαίνουν μαζί στην πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ (ως ιδιώτες) και προσκαλούν συναδέλφους τους να τους ακολουθήσουν, για να δώσουν το μήνυμα μιας αστυνομίας που στέκεται στο πλευρό όσων αντιμετωπίζουν διακρίσεις και προασπίζει τα ανθρώπινα διακαιώματα.

13:00 – Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα στηρίζουν την «Παρέλαση Υπερηφάνειας» της Αθήνας (Athens Pride) που θα πραγματοποιηθεί το σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, του Καναδά, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας και της Σουηδίας.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!