Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

16/03/2015

giannena_2Σε αυτοχειρία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, η σωρός του οποίου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής σε χωματόδρομο της λίμνης Παμβώτιδας.

Όπως ανακοινώθηκε, το πόρισμα του ιατροδικαστή μεταβιβάστηκε στην οικογένεια και την Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει ότι ο θάνατος του 20χρονου οφείλεται σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο».

Με βάση αυτό το συμπέρασμα και με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αστυνομικοί καταλήγουν πλέον στο ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του. Ο δε χρόνος του θανάτου του συμπίπτει με την ημερομηνία της εξαφάνισής του.

Το πτώμα του Γιακουμάκη βρέθηκε λίγο πριν τις οκτώ το πρωί της Κυριακής, από ζευγάρι που έκανε βόλτα σε χωμάτινο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Η σορός βρέθηκε παραμορφωμένη, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, και έφερε σημάδια από επιθέσεις άγριων ζώων.

Η αναγνώριση του πτώματος από συγγενή του Βαγγέλη έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ρούχα που φορούσε ο άτυχος νεαρός.

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει δώσει εντολή να παραμείνει ανοιχτός ο φάκελος της υπόθεσης, της οποίας η έρευνα ξεκινά από μηδενική βάση.

Κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις προσβλητικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διαγραφή διαδικτυακών αναρτήσεων χθες το απόγευμα, οι οποίες προσέβαλαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα προσβλητικά σχόλια και οι αναρτήσεις είχαν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες, για τις οποίες έγιναν πολλές καταγγελίες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη συνέχεια, εστάλησαν επίσημα αιτήματα προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες, η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση. Τελικά, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις διεγράφησαν.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι γονείς του Βαγγέλη για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!