Ας γνωρίσουμε το Υαλουρονικό Οξύ

29/01/2015

Υαλουρονικό

Μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες που διαθέτει στη φαρέτρα της η Αισθητική Ιατρική είναι η εξάλειψη ή η απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου με τη χρήση Υαλουρονικού οξέως. Πρόκειται για μια θεραπεία που μπορεί να βελτιώσει ή να διορθώσει ατέλειες από τα χαρακτηριστικά του προσώπου, χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου.

Το Υαλουργικό είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει αυτούσια στον οργανισμό μας, η οποία έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στους ιστούς, προάγοντας έτσι τη φυσική ενυδάτωση, την ελαστικότητα και την ανάπλαση του δέρματος.

Τι  πετυχαίνουμε  με  την  έγχυση Υαλουρονικού;

Το Υαλουρονικό αυξάνει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και νέων κυττάρων, οπότε πετυχαίνουμε βαθιά ενυδάτωση και λίπανση του δέρματος με αποτέλεσμα την αύξηση της ελαστικότητας.

Που  εφαρμόζεται  το  Υαλουρονικό;

Εφαρμόζεται για:

  • τη διόρθωση λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα,
  • βαθιών ρινοπαρειακών πτυχών και των ρυτίδων του γέλιου,
  • των ρυτίδων της γωνίας του στόματος,
  • καθώς και των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου
  • τη βελτίωση του σχήματος της μύτης
  •  την αύξηση του όγκου των χειλιών
  •  την αφαίρεση των μαύρων κύκλων
  • τη διαμόρφωση και τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου.

Πόσο  διαρκεί  το  αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα της χρήσης του Υαλουρονικού εξατομικεύονται. Είναι εμφανή την ίδια στιγμή και ολοκληρώνεται η εικόνα μέσα σε 15 ημέρες, έως και 1 μήνα. Η διάρκεια του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως την ποσότητα που εγχύνεται, την ανατομική περιοχή, το μέγεθος των μυών και το φύλο. Συνήθως, διαρκεί  9-24 μήνες (minimum).

Πώς   εφαρμόζεται;

Ο εξειδικευμένος γιατρός εφαρμόζει τοπικά το υλικό με μια λεπτή βελόνα. Ο πόνος που προκαλείται είναι στιγμιαίος στα σημεία που γίνεται η εφαρμογή και ενίοτε περιορίζεται με τοπική αναισθησία και εναπόθεση παγοκύστης. Το ραντεβού διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Σε  ποιους   απευθύνεται;

Είναι μια πολύ διαδεδομένη θεραπεία που δεν κάνει καμία διάκριση. Αφορά τόσο γυναίκες, όσο και άνδρες (οποιασδήποτε ηλικίας) που επιθυμούν να γεμίσουν – ανορθώσουν τα ζυγωματικά και τα χείλη τους ή απλά ενδιαφέρονται να εξαφανίσουν μικρές και μεγάλες ρυτίδες. Ιδανικά σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικών αλλοιώσεων η θεραπεία του Υαλουρονικού οξέος συνδυάζεται και με άλλες θεραπείες όπως αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) , Botox και Νήματα PDO για πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν  περιορισμοί  για  μετά  τη  χρήση;

Ο ασθενής μετά από την εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να επιστρέψει άμεσα στα καθημερινά του καθήκοντα. Ο γιατρός θα θέσει κάποιους περιορισμούς που ισχύουν για 1-3 μέρες, όπως  γυμναστική, τρίψιμο προσώπου, μασάζ στη συγκεκριμένη περιοχή, σάουνα, laser, ηλιοθεραπεία κ.α.

[box type=”warning” ]Η έγχυση Υαλουρονικού οξέως , όπως και κάθε επεμβατική θεραπεία θα πρέπει να γίνεται αυστηρά  από  εξειδικευμένο  γιατρό.[/box]

Περισσότερες πληρόφορίες για τη θεραπεία μπορείς να πάρεις από το εξειδικευμένο προσωπικό του Athens City Med στο τηλέφωνο 210 77 74 737 ή στο site τους www.athenscitymed.gr




Δες και αυτό!