Μία στις τρεις τρανς στην Τουρκία έχει βιαστεί από αστυνομικούς

16/12/2014

2901Τη σκληρή καθημερινότητα των τρανς ατόμων στην Τουρκία αποτυπώνει το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet. Το δημοσίευμα βασίζεται στην έρευνα που διεξήχθη από την «Κόκκινη Ομπρέλα» – Ένωση για τη σεξουαλική υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην οποία συμμετείχαν 233 τρανς εργάτριες του σεξ που απάντησαν στις σχετικές ερωτήσεις.

«Από τις 233 τρανς εργάτριες του σεξ, οι 171 έχουν υποστεί βία. Το 49,7% είπε ότι η αστυνομία έχει ασκήσει βία πάνω τους και το 31,2% ότι έχουν δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις από αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού», είπε ο Κεμάλ Ορντέκ (Kemal ?rdek), επικεφαλής της «Κόκκινης Ομπρέλας».

Οι τρανς που συμμετείχαν στην έρευνα είναι από δέκα μεγάλες τουρκικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη.

Λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανς, αλλά ιδιαίτερα οι τρανς, γίνονται συχνά στόχοι βίας και εγκλημάτων μίσους στην Τουρκία, σημειώνει η Hurriyet.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!