Η υπόσχεση του Σαρκοζί να καταργήσει το νόμο για τους gay γάμους

18/11/2014

7705FA0670E3BACD5EE0906C29EAE763Με σύνθημα “Καταργήστε το νόμο των gay γάμων” φαίνεται πως προσπαθεί ο Νικολά Σαρκοζί να κερδίσει την ηγεσία της γαλλικής δεξιάς, κλείνοντας το μάτι στη συντηρητική πτέρυγα της αντιπολιτευόμενης Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Ο ίδιος δήλωσε ενώπιον ακροατηρίου 3.000 μελών του κόμματος ότι η νομοθεσία-σταθμός για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, που δίχασε και έβγαλε τους Γάλλους μαζικά δρόμους, πρέπει να καταργηθεί.

Ο νόμος για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, που νομιμοποιεί επίσης την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο του 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις υπέρμαχων και πολέμιων που κατέκλυσαν ολόκληρη τη χώρα.

“Ο νόμος πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή” δήλωσε ο Σαρκοζί σε ομιλία του το Σάββατο σε ντιμπέιτ των τριών υποψηφίων για την ηγεσία του UMP που διοργανώθηκε στο Παρίσι από την συντηρητική πολιτική κίνηση Sens Commun (Κοινή λογική), η οποία προέρχεται από τους κόλπους του UMP και στην κεφαλή της βρίσκονται μέλη της εκστρατείας κατά του γάμου ομοφυλόφιλων.

Τα λόγια του έγιναν δεκτά με ζητωκραυγές από το ακροατήριο που φώναζε ρυθμικά “Ανάκληση! Ανάκληση!”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!