Η ΟΛΚΕ αναλαμβάνει και επίσημα τη διοργάνωση του ILGA – Europe 2015

13/10/2014

10728788_10204677517635638_917241400_nΟλοκλήρωθηκε εχθές το ετήσιο συνέδριο της ILGA – Europe 2014 στη Ρίγα της Λετονίας, με την ΟΛΚΕ να αναλαμβάνει και επίσημα τη διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2015.

Την οργάνωση του συνεδρίου για το 2016 έχει αναλάβει η Κύπρος.

Σε μια σεμνή τελετή, η υπεύθυνη της εθνικής οργανωτικής επιτροπής Λετονίας Linda Freimane, παρέδωσε την σημαία του συνεδρίου στο μέλος του ΔΣ της ΟΛΚΕ Κωνσταντίνα Κοσμίδου, υπό το άκουσμα παραδοσιακών μουσικών από τη Λετονία και την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης, ότι η κ. Κοσμίδου εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA-Europe). Η κ. Κοσμίδου μαζί με τον Κώστα Γαβριηλίδη (Κύπρος) θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο αντίστοιχα (Νότια Ευρώπη) στις αρχαιρεσίες της 11 Οκτωβρίου 2014.

Τα υπόλοιπα τακτικά μέλη είναι οι Agata Chaber (Poland) Joyce Hamilton (Holland) Brian Sheenan (Ireland).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΚΕ: “Χαιρετίζουμε την εκλογή αυτή και ευχόμαστε στην κ. Κοσμίδου καλή δύναμη στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και στην προώθηση των ελληνικών ζητημάτων στην διεθνή συζήτηση των λεσβιακών, γκέι, αμφισεξουαλικών, διεμφυλικών και μεσοφυλικών θεμάτων.”

Το συνέδριο των Αθηνών θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2015 και ήδη στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι και από άλλες ελληνικές LGBTI οργανώσεις.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!