Κι ενώ οι mainstream ταινίες του Hollywood συνεχίζουν να προσπαθούν να καλύψουν την εκπροσώπηση των LGBT+ ατόμων, πολλοί σκηνοθέτες επιλέγουν να προβάλλουν θέματα μέσα από την LGBT+ κοινότητα.

Προς το παρόν το πιο συναρπαστικό, με LGBT+ θεματική, σινεμά συναντάται σε ταινίες μικρού μήκους. Από την αντιμετώπιση της ομοφοβίας στον κόσμο του ποδοσφαίρου, μέχρι έναν δάσκαλο που συμμετέχει σε sex party στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι ήρωες έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα της πραγματικής ζωής, που στα μεγάλα σινεμά πιθανότατα δεν θα τα βρεις εύκολα.

Σας παρουσιάζουμε πέντε από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, που μπορείς να παρακολουθήσεις online.


I AM SYD STONE (2014)

Σκηνοθεσία Denis Theriault.
10λεπτη ταινία που παρακολουθούμε ένα άτομο καθώς επιστρέφει στο σπίτι του. Όμως, ζει ένα ψέμα και κατά την επιστροφή του μία σχέση από το παρελθόν έρχεται στο προσκήνιο.


WONDERKID (2015)

Πρωταγωνιστεί ο Chris Mason σε μία ιστορία ενός gay επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται με σκέψεις σχετικά με την σεξουαλικότητά του μέσα στον πολύ πιεστικό, ως προς την έκφραση αρρενωπότητας, κόσμο του Premiership League.

Για να παρακολουθήσετε ότι τη ταινία κάντε κλικ εδώ.


DARE (2005)

Πρόκειτια για την ιστορία που δύο έφηβοι ερωτεύονται. Ο Ben λιώνει για το “κακό παιδί” της τάξης Johnny, αλλά όταν γύρισαν μαζί στο σπίτι ένα βράδυ, αυτό που πριν φάνταζε όνειρο, κατέληξε σε ερωτική απογοήτευση.


TRIPLE STANDARD (2010)

Η ομοφοβία μπορεί να εκδηλώνεται μέσα από πολλές διαφορετικές ανασφάλειες, αλλά στο Triple Standard, η προκατάληψη ενός αθλητή είναι ένα σύμπτωμα του δικού του αγώνα να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά του.


CHASER (2013)

Ο Max Rhyser παίζει έναν νεαρό δάσκαλο που προέρχεται από μια συντηρητική εβραϊκή οικογένεια και κοινότητα, αλλά ο Chaser τον βλέπει να παρευρίσκεται σε ένα sex party στη Νέα Υόρκη για να ξεφύγει από την περιοριστική του κοινότητα.