Τώρα που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά όλα τα περιοδικά, οι διαφημίσεις αλλά και τα άτομα που συναντάς λυσσάνε για να σου προτείνουν τρόπους σχετικά με το πως να αποκτήσεις το “τέλειο κορμί παραλίας”. Θα σου προτείνουν δίαιτες και γυμναστική και θεραπείες. Θα σου προτείνουν να αλλάξεις εκείνο, το άλλο και γενικά καθετί πάνω στον εαυτό σου. Θα σου προσφέρουν θαυματουργές λύσεις και μαγικά κόλπα.
Ήρθε η στιγμή λοιπόν να τα προσπεράσεις όλα αυτά και να αποκτήσεις μια νέα οπτική. Αντί λοιπόν να αλλάξεις τα πάντα επάνω σου, προσπάθησε να ακολουθήσεις κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις.
Ρίξε μια ματιά στο hashtag #EffYourBeautyStandards tag στο Instagram για εμψυχώσεις τον εαυτό σου…
Σκοπός εδώ είναι να καταλάβεις ότι, όταν λέμε σώμα για παραλιά εννοούμε οποιοδήποτε σώμα. Όλα είναι σώματα παραλίας. Ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιοι που υπονοούν τα λίγα κιλά και τις πολλές γραμμώσεις, η αλήθεια είναι ότι το μόνο που χρειάζεται για να βγεις στην παραλία είναι αυτοεκτίμηση.
Βρες το μαγιό εκείνο που θα σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και περήφανα για το σώμα σου…
Μπορεί να είναι μπικίνι, ολόσωμο, σορτσάκι, σπίντο, οτιδήποτε. Αρκεί να σου αρέσει. Ο μόνος κανόνας!
Ασχολήσου με την υγεία του σώματός σου και όχι με το πως φαίνεται…
Ένα όμορφο σώμα, είναι ένα υγιές σώμα. Οπότε καλό είναι να αρχίζεις να το φροντίζεις! Και μιας μιλάμε για καλοκαίρι να μην ξεχνάς το άφθονο νερό και το μπόλικο αντηλιακό, εντάξει;
Να περιβάλλεσαι από θετικά άτομα
Δεν έχεις καθόλου χρόνο για φίλους που σου προσφέρουν τις αρνητικές και κομπλεξικές γνώμες τους, σχετικά με την εμφάνισή σου. Αντ’ αυτού, βρες άτομα που πρόκειται να σε ενθαρρύνουν να αγαπήσεις το σώμα σου όπως είναι και πέρνα αξέχαστες στιγμές μαζί τους στην παραλία.
Να θυμάσαι ότι το ν΄αγαπάς το σώμα σου αποτελεί βαθιά επαναστατική και πολιτική πράξη!
Η κοινωνία είναι γεμάτη στερεότυπα που σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα. Στερεότυπα ιδιαίτερα κακοποιητικά. Το να εναντιώνεσαι σ΄αυτά -αγαπώντας τον εαυτό σου όπως είναι – αποτελεί μια ριζοσπαστική πολιτική πράξη, αφού δρα διορθωτικά σε μια λανθασμένη κοινωνική αντίληψη που στιγματίζει.