16ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών Θεσσαλονίκης

17/09/2014
antivirus magazine διαφήμιση

16 διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης lgbt 2014Για 16η συνεχόμενη χρονιά η Σύμπραξη για το Κοινωνικό φύλο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Γκ.Λ.Α.Τ.(Γκέι, Λεσβιακών, Αμφί, Τρανς) Ταινιών Θεσσαλονίκης.

Από τις 19-28 Σεπτεμβρίου στο μουσείο κινηματογράφου “Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης” θα προβληθούν 65 ταινίες από 23 χώρες που περιλαμβάνουν Ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με θέματα γυναικών, λεσβιών, γκέι, αμφί, τρανς, νεολαίας, ηλικιωμένων, προσφύγων αλλά και με θέμα το σχολείο, την εκκλησία, την οικογένεια, την προσωπική ζωή, την πολιτική εξουσία, τον ακτιβισμό καθώς και ταινίες ψυχαγωγίας, γέλιου, σκέψης και πολιτικής. Η προέλευση των ταινιών είναι από Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Καζακστάν, Καμερούν, Κάτω Χώρες, Κίνα, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Πακιστάν, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία.

Στόχος του 16ου Διεθνές Φεστιβάλ Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών Θεσσαλονίκης είναι η γνωριμία του κοινού με τα κοινωνικά, ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, η ανάλυση της σκέψης και των συναισθημάτων σε θέματα έρωτα και κοινωνικού φύλου, η ανακάλυψη νέων ενδιαφερόντων και αιτημάτων, η κοινωνικοποίηση της ατομικότητας, την αλληλεγγύη με πρόσωπα που υφίστανται τη βία ή την άγνοια αλλά και τη παγκόσμια συνεργασία για την μετατροπή των επιθυμιών μας σε αιτήματα και δικαιώματα, αξιοποιώντας καλές πρακτικές άλλων χωρών.

Σε συνδυασμό με τις προβολές των ταινιών αυτές τις δέκα μέρες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με σκηνοθέτες, διαλέξεις από ερευνητές για την ομοφυλοφιλία & το κοινωνικό φύλο και εργαστήριο σεναρίου. Παράλληλα το φεστιβάλ έχει χωριστεί σε θεματικές ενότητες όπως η Καταστολή 21/09, η Νεολαία 22-25/09*, το HIV/AIDS 22-25/09 και το Κοινωνικό φύλο 28/09.

Ακόμα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο φουαγιέ του Μουσείου Κινηματογράφου “Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης”, θα εκτίθενται φωτογραφικά πορτραίτα του φωτογράφου Chris Tourlakis, με τίτλο “Είμαστε κι’ εμείς εδώ”  και την επιμέλεια της διοργάνωσης της έκθεσης ανέλαβε ο Σπύρος Βαρβέρης.

*Το αφιέρωμα “Νεολαία” 22-25/09 είναι ενταγμένο στο επίσημο πρόγραμμα του «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». (www.thessaloniki2014.gr)
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ στο www.lgbtq-iff.gr.

16ου Διεθνές Φεστιβάλ Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών Θεσσαλονίκης




Δες και αυτό!