LGBTQ δικαιώματα και εκλογές

13/05/2014
antivirus magazine διαφήμιση

panelΜε τίτλο «Εσύ θα ψηφίσεις για τα δικαιώματά σου» ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου η εκδήλωση του Athens Pride και της Colour Youth, η οποία είχε ως στόχο να αποτυπώσει την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών με βάση τα LGBTQ δικαιώματα, αλλά και να δημιουργήσει τις βάσεις για ένα υγιή διάλογο ανάμεσα στην κοινωνία και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μια έρευνα σχετικά με τις τάσεις ψήφου της LGBTQ κοινότητας που πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Ψήφισε για τα δικαιώματα σου», σε συνεργασία με τη Δρ. Νάγια Καμένου.

Στην έρευνα συμμετείχαν  περισσότερα από 500 άτομα που κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψη τους για τα πολιτικά κόμματα,  την πρόθεση ψήφου, τις  γνώσεις τους σχετικά με τα LGBTQ δικαιώματα, κλπ.

«Το 91,9% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι τα δικαιώματα των LGBT ατόμων στην Ελλάδα σήμερα εξασφαλίζονται σε μικρό βαθμό ή καθόλου»
«Το σημαντικότερο δικαίωμα είναι η ισότητα στο χώρο της απασχόλησης»
«Πάνω από 1 στους 3 (37,9%) θεωρεί ότι κανένα κόμμα, και κανένας υποψήφιος/α δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα που αυτός/η θεωρεί σημαντικά»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματά, εδώ

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν απ ευθείας τα ερωτήματα τους στους υποψήφιους ευρωβουλευτές που συμμετείχαν, θίγοντας με τον τρόπο αυτό τους πραγματικούς προβληματισμούς γύρω από τη θεματική των LGBTQ δικαιωμάτων στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Συμμετείχαν οι υποψήφιοι:

– Δηµήτρης Χριστόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

– Γουσέτης Διονύσσης (Γέφυρες)

– Κοσµίδου Κωνσταντίνα (Οικολόγοι Πράσινοι)

– Κοππά Μαριλένα (ΔΗΜΑΡ)

– Κυµπουρόπουλος Στέλιος (Πράσινοι)

– Αγανίδης Πασχάλης (ΕΛΙΑ)

– Γιατροµανωλάκης Νικόλας (Το Ποτάµι)

Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Ντίνα Δασκαλοπούλου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!