Όταν το 10% του πλανήτη ζει με την ιδέα του gay γάμου

04/01/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες του 2014 και ήδη το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε έναν κόσμο, όπου οι gay γάμοι αποτελούν πραγματικότητα. Ένα ποσοστό που αυξήθηκε σημαντικά μέσα στο 2013, μετά την αναγνώριση του θεσμού από διάφορες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία.

Με περισσότερους από 201 εκατομμύρια κατοίκους, η Βραζιλία έχει την πρωτοκαθεδρία, μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας να νομιμοποιήσει τους γάμους ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, τον περασμένο Μάιο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μάλιστα το Rio De Janeiro, φιλοξένησε την μεγαλύτερη τελετή γάμου gay ζευγαριών.

Οι ΗΠΑ, αν και δεν έχουν νομιμοποιήσει ακόμα το θεσμό σε εθνικό επίπεδο, έκαναν ένα σημαντικό βήμα μετά την απόφαση του ανώτατου ομοσπονδιακού δικαστηρίου της χώρας να ανατρέψει τις θεσμοθετημένες συντηρητικές επιταγές  που όριζαν το γάμο μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. Η απόφαση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε πολιτεία να αποφασίσει σύμφωνα με τα δικά της πιστεύω.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία (Αγγλία και Ουαλία) συντέλεσαν ώστε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Γηραιάς Ηπείρου να συμβιβαστεί την ιδέα του «διευρυμένου γάμου».

Ο LGBTI ακτιβιστής από τη Μελβούρνη, Tony Pitman, οργάνωσε τις χώρες στις οποίες επιτρέπονται οι gay γάμοι με βάση τον πληθυσμό τους.

Οι πρώτες αναλύσεις του Pitman έγιναν τον Μάιο του 2013 δείχνοντας ότι τα 607 εκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν σε περιβάλλον όπου οι gay γάμοι είναι επιτρεπτοί.

 Οι ίδιες μετρήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο έδειξαν ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 700 εκατομμύρια.

«Πρόκειται για μια αύξηση 93 εκατομμυρίων μέσα σε έξι μήνες. Είναι κάτι το απίστευτο», δήλωσε ο ίδιος.

«Αυτό σημαίνει ότι η ισότητα στο γάμο αποτελεί πραγματικότητα για το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μια άλλη απίστευτη διαπίστωση».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!