Munroe Bergdorf: το τρανς μοντέλο χαρακτήρισε τη στέψη του βασιλιά “μια επίδειξη πλούτου και εξουσίας”

09/05/2023
από
Το τρανς μοντέλο Munroe Bergdorf χαρακτήρισε την στέψη του βασιλιά «μια αισχρή επίδειξη πλούτου και εξουσίας».

Σε ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία εξηγεί ότι πιστεύει πως ο Κάρολος θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα δικά του χρήματα για να πληρώσει για τη στέψη το Σάββατο (6 Μαΐου), η Bergdorf δήλωσε ότι το γεγονός ήταν εκτός πραγματικότητας.

«Θεωρώ ότι θα ήταν μια χειρονομία καλοσύνης/αληθινής ηγεσίας/το σωστό, για τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει στην κατοχή του 1,8 δισεκατομμύρια λίρες, να είχε ίσως χρησιμοποιήσει 100 εκατομμύρια λίρες από τα 200 εκατομμύρια λίρες που κληρονόμησε (αφορολόγητα) από τη βασίλισσα, για να χρηματοδοτήσει το πάρτι της στέψης του», ανέφερε.

Composite image of model Munroe Bergdorf with King Charles III on a pink background
Πηγή: PinkNews

«Αντ’ αυτού… ζητάει από ανθρώπους που μετά βίας μπορούν να κρατήσουν τα φώτα/τη θέρμανση αναμμένα, να πληρώσουν το λογαριασμό μέσω των φόρων τους και να του υποσχεθούν πίστη, ενώ αυτός βρίσκεται σε μια χρυσή άμαξα και φοράει κοσμήματα από αποικιοκρατούμενα έθνη».

Πρόσθεσε ότι είτε είστε υπέρ είτε κατά της μοναρχίας, η στέψη που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κρίσης του κόστους ζωής στη Βρετανία και εν μέσω μαζικών απεργιών είναι «μια άκομψη, εκτός πραγματικότητας και, ειλικρινά, αισχρή επίδειξη πλούτου και εξουσίας, σε μια ολοένα και πιο απελπιστική περίοδο για τόσους πολλούς ανθρώπους».

Η αρχική εικόνα που χρησιμοποίησε η Munroe Bergdorf μαζί με τη λεζάντα της ήταν από τον χρήστη του Twitter και κουήρ συγγραφέα Stuart Warwick, ο οποίος περιέγραψε τη στέψη ως «κακόγουστη και αηδιαστική», τη Δευτέρα (1 Μαΐου).

Ο Warwick πρόσθεσε σε επόμενο tweet ότι θεωρεί τη μοναρχία «μεσαιωνική και προσβλητική» και ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε «ακραίο πατριωτισμό» ενόψει του εορτασμού για να «διατηρηθεί στην εξουσία».

Ορισμένοι πρότειναν ότι η στέψη θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως χρόνος για να προβληματιστεί η μοναρχία για το μέλλον της και να απολογηθεί για το αποικιοκρατικό παρελθόν της Βρετανίας.

«Με [τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’] να έχει φύγει και, τολμώ να πω, να ανεβαίνει στο θρόνο ένας πολύ λιγότερο δημοφιλής μονάρχης… τώρα είναι η ώρα να την αλλάξουμε και να την αποκαταστήσουμε. Έχει καθυστερήσει πολύ», δήλωσε ο Jeremiah Garsha, επίκουρος καθηγητής σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας στο University College του Δουβλίνου.

«Νομίζω ότι το 2023 θα είναι εκείνη η στιγμή καμπής όπου θα κοιτάξουμε πίσω και θα δούμε ότι δεν υπάρχει πια θέση για μια μοναρχία σε μια νέα Βρετανία».

Η Bergdorf έχει σβήσει την αρχική της ανάρτηση για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους.




Δες και αυτό!