Η Μ. Βρετανία «επιτρέπει» την εργασία οροθετικών ατόμων στο χώρο της υγείας

16/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Τον «εργασιακό ρατσισμό» ή τουλάχιστον μια πτυχή του απέναντι στα οροθετικά άτομα, σκοπεύει να περιορίσει η Μ. Βρετανία τον ερχόμενο Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, όλοι οι επαγγελματίες που σχετίζονται με το χώρο της υγείας (γιατροί νοσηλευτές κ.α.) και είναι φορείς του ιού HIV, θα μπορούν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντα τους.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι μέχρι τώρα ίσχυε η απαγόρευση εργασίας σε όλα τα οροθετικά άτομα που εντάσσονται στον εν λόγω κλάδο, με το σκεπτικό ότι αν ένας χειρουργός ή ένας οδοντίατρος φορέας του ιού κοπεί κατά τη διάρκεια επέμβασης τότε θα μπορούσε να μολύνει τον ασθενή του.

Το μέτρο αυτό που θέλει να αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία αξιοποιεί την επαγγελματική κατάρτιση των οροθετικών, θέτει και κάποιες προϋποθέσεις στα άτομα που απευθύνεται. Για παράδειγμα, όσοι σκοπεύουν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους, είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν φάρμακα  που εξουδετερώνουν τον ιό στο αίμα.

Θα υπάρχει παράλληλα, ένας τακτικός έλεγχος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις αυτές.

«Η επιστήμη έχει προχωρήσει και είναι ώρα να εξαλειφθούν ξεπερασμένοι κανόνες». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε το γεγονός, η επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθηγήτρια Dame Sally Davies και συνέχισε: «Τα σύγχρονα αντιρετροϊκά φάρμακα επιτρέπουν στους φορείς του ιού να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους. Με αποτελεσματική θεραπεία δεν είναι μεταδοτικοί ενώ ο κίνδυνος για τους ασθενείς είναι αμελητέος».

πηγή: www.metro.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!