Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει (και φέτος) τη διαφορετικότητα

07/11/2022
Mastercard

Λίγες μέρες πέρασαν από την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο από τις 3 έως και τις 13 Νοεμβρίου πρόκειται να φιλοξενήσει εμπνευσμένους καλλιτέχνες, σημαντικές ταινίες (ελληνικές και ξένες), καθώς και σημαντικές συζητήσεις σχετικά με την έβδομη τέχνη.

Σημαντικός σύμμαχος η Mastercard, η οποία για 4η συνεχόμενη χρονιά αποτελεί την επίσημη κάρτα πληρωμών του φεστιβάλ. Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος, θα χορηγήσει το βραβείο Mermaid που αποδίδεται στην καλύτερη ταινία με θεματική που αφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, με χρηματικό έπαθλο 3.000€, με στόχο να εκφράσει την ουσιαστική στήριξή της στη διαφορετικότητα και να ενδυναμώσει τη συμμετοχή των queer καλλιτεχνών, καθώς και τη σωστή αντιπροσώπευση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον κινηματογράφο.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ένα ξεχωριστό – ανοιχτό στο κοινό – masterclass. Συγκεκριμένα, μία μέρα πριν τη λήξη του Φεστιβάλ (12/11), η Mastercard σε συνεργασία με το Φεστιβάλ και στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματός του, διοργανώνει ένα masterclass αναφορικά με την αναπαράσταση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τόσο στο ελληνικό σινεμά, όσο και την τηλεόραση. Με συμμετέχοντες τον σεναριογράφο και ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη και τον Καθηγητή της Ιστορίας του Θεάτρου και του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κωνσταντίνο Κυριακό, θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η αναπαράσταση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση έχει επηρεάσει την αποδοχή της κοινότητας από την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

Όπως τα προηγούμενα τρία χρόνια, έτσι και φέτος, η Mastercard αποτελεί την επίσημη κάρτα πληρωμών του Φεστιβάλ και μας δίνει την ευκαιρία να κερδίσουμε μία από τις 200 διπλές προσκλήσεις για επόμενες προβολές ταινιών. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τις Mastercard κάρτες μας για να αγοράσουμε το εισιτήριό μας από τα φυσικά σημεία πώλησης (01/11 έως τις 12/11).

https://avmag.gr/332338/oi-queer-tainies-poy-tha-doyme-sto-fetino-festival-kinimatografoy-thessalonikis/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!