Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” θέλησαν να συνδέσουν την παιδοφιλία με τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες

10/10/2022
Με την υπόθεση του 52χρονου που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια ασχολήθηκε η σημερινή εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Η εκπομπή είχε τα πάντα. Αποκλειστικά ρεπορτάζ, διαφημίσεις για αντιγήρανση και ένα πολυπληθές πάνελ με δημοσιογράφους, ψυχολόγο και άλλες ειδικότητες, με στόχο να προσεγγίσουν ολιστικά το θέμα.

Φυσικά δεν έλειψαν και εκείνες οι επικίνδυνες απόψεις που προσπάθησαν να συνδέσουν την παιδοφιλία με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα που συμμετείχε στο πάνελ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τους όρους που χρησιμοποιούνται πλέον για να περιγράψουν την παιδεραστία.

“Αισθάνομαι ότι υπάρχει και μια γενικότερη κατεύθυνση παγκόσμια που αποκαλύπτει ότι δεν τα προστατεύουμε τα παιδιά. Μια διάχυτη συζήτηση για τη σεξουαλικότητα των παιδιών με τα παιδιά, που αλλάζουν φύλο στα 13-14, που αποφασίζουν αν θα φοράνε φούστα στο σχολείο στα 12 τους, σαν να μην τρέχει τίποτα… και που τελικά αυτό που ο λαός και γενικά παλιότερο θεωρείτο απόλυτα διαστροφή και ανωμαλία, τώρα έχουμε βρει τρόπους να το το έχουμε ντύσει…”, δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια σχολίασε πως σε σχολείο στον Καναδά φτάνουν στο σημείο να μιλούν στα παιδιά για την παιδοφιλία.

Λίγο αργότερα τον λόγο πήρε η γνωσιακή ψυχολόγος, Πολυβία Περάκη, η οποία ανέφερε.

“Στην ψυχολογία και στην ψυχιατρική, όπως και στην ιατρική υπάρχει ένας τόμος, ας πούμε, που αποφασίζεται από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία και από τον ΠΟΥ, είναι το DSM-5 και το ICD-11, που είναι τα εργαλεία μας βάσει των οποίων βγάζουμε διάγνωση, οι ψυχίατροι βγάζουν διάγνωση συγκεκριμένα. Αυτά τα DSM και το ICD επηρεάζονται πολιτικά, οικονομικά κλπ.”

Και αφού ανέπτυξε τη θεωρία της, θέλησε να δώσει και ένα παράδειγμα:

“Δηλαδή στο DSM 3 η ομοφυλοφιλία ήταν διαταραχή. Στο DSM 5 υπάρχει η κατηγορία των παραφιλιών, στην οποία υπάρχουν οι κατηγορίες των σεξουαλικά παρεκκλίνουσων συμπεριφορών”.

Σας θυμίζω, ότι όλα αυτά ειπώθηκαν σε μια συζήτηση για την παιδοφιλία. Και επειδή κανένας δεν βρέθηκε για να το πει, επιτρέψτε μου να το πω (γράψω) εγώ. Αυτά που λέτε είναι αηδίες και συνιστούν κακοποιητικό λόγο. 

Εxtra: οι δηλώσεις αυτές δεν έμειναν ασχολίαστες και από τους χρήστες στο Twitter που, όπως και εγώ, έφριξαν ακούγοντάς τες!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!