Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις: Ένα καρτποσταλικό, καλοκαιρινό road trip από την Πάτρα στη Βαυαρία

12/09/2022
από
Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις
Από 15 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ένα καρτποσταλικό, καλοκαιρινό road trip από την Πάτρα στη Βαυαρία, γίνεται ταξίδι στους οικογενειακούς δεσμούς που δεν σπάνε, στους νέους έρωτες που σε επαναπροσδιορίζουν, στα απρόσμενα γυρίσματα της τύχης που σε οδηγούν ακριβώς στο σωστό σημείο. Σε όλες τις απαντήσεις.

Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις

Σύνοψη

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις

Σημείωμα σκηνοθέτη Στέλιου Καμμίτση

O Άνθρωπος με τις Απαντήσεις είναι μια προσωπική ταινία: μετανάστης ο ίδιος, πρώην ταξιδιώτης, νυν φοβικός και μεγαλωμένος με στρατιωτική πειθαρχία από πατέρα αθλητή. Όλα αυτά ήταν και η αιτία να ξεκινήσω την αναζήτηση του ήρωα. Ο κύριος χαρακτήρας μου είναι ένας πρώην πρωταθλητής καταδύσεων που μπορεί να μην φοβάται τα ύψη αλλά είναι γεμάτος από άλλες φοβίες. Οι καταδύσεις λειτουργούν και ως αλληγορία: το άλμα σε μια νέα ζωή, το αίσθημα της έλλειψης βαρύτητας, η εγκαταλελειμμένη άδεια πισίνα και η αναζήτηση της περασμένης δόξας. Η ταινία δεν έχει να κάνει με απαντήσεις όπως λέει ο τίτλος. Αντίθετα, εγείρει ερωτήματα, κυρίως υπαρξιακά, καθώς ανακαλύπτουμε ξανά τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Βίκτωρα που βγαίνει όλο και περισσότερο από τη ζώνη άνεσής του και κάνει ένα βήμα προς το άγνωστο. Η συνάντησή του με τον παράτολμο Γερμανό Ματίας θα τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης, καθώς ξεκινάει να βρίσκει τον εαυτό του στον άλλο, ενώ παράλληλα το μαγευτικό ιταλικό τοπίο και οι Άλπεις, που διασχίζουν με το αμάξι, κάνουν τους δυο χαρακτήρες να φαίνονται πολύ μικροί μπροστά στην ομορφιά και τη δόξα της φύσης που τους περιβάλλει.

Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις

Στέλιος Καμμίτσης

Ο Στέλιος Καμμίτσης σπούδασε κινηματογράφο στο SUNY Purchase της Νέας Υόρκης. Έχει εργαστεί με τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο και αργότερα με τον χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Felony. Πριν τον Άνθρωπο με τις Απαντήσεις, σκηνοθέτησε την ταινία Κωλόπαιδα (2011) και τη μικρού μήκους Κατηφόρα (2015).

Ταυτότητα ταινίας

Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις / The Man with the Answers

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Στέλιος Καμμίτσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θόδωρος Μιχόπουλος
Μοντάζ: Λίβια Νερουτσοπούλου
Ήχος: Άρης Αθανασόπουλος
Μουσική: Φραντσέσκο Τσεράζι
Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη
Σκηνικά: Εύα Γουλάκου
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Παραγωγή: Felony, Blonde, Asterisk*, 9.99 Films
Παραγωγοί: Βίκυ Μίχα, Φένια Κοσοβίτσα, Στέλιος Καμμίτσης, Λούκα Λενιάνι
Συμπαραγωγή: Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου, ΕΚΚ, Apulia Film Commission, ΕΡΤ, Creative Europe MEDIA Program, IDM Südtirol, ΕΡΤ
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μαγουλιώτης, Άντον Βάιλ, Στέλα Φυρογένη

Διάρκεια: 80′
Χώρες Παραγωγής: Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2021

Επίσημη Συμμετοχή – Φεστιβάλ Πεκίνου 2021 (Βραβείο Σεναρίου)
Επίσημη Συμμετοχή – Santa Barbara Film Festival 2021
Επίσημη Συμμετοχή – Meet the Neighbours Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2021 (Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας & Βραβείο Κοινού του Διαγωνιστικού Τμήματος Meet the Neighbors)
Βραβεία Ίρις 2022 – Υποψηφιότητες για Βραβεία Σεναρίου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Ενδυματολογίας




Δες και αυτό!