«Ρητορική μίσους κατά των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα» – Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας

12/09/2022
από
Αυτή την Πέμπτη (στις 18:00) στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ – Ιntersex Greece σας προσκαλεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Ρητορική μίσους κατά των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ILGA Europe και αποτυπώνει για πρώτη φορά τη ρητορική μίσους κατά των ίντερσεξ ατόμων στη χώρα και τα αποτελέσματά της.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση των άρθρων 17 έως 20 του Νόμου 4958/2022 για την απαγόρευση των επεμβάσεων “κανονικοποίησης” φύλου στα ίντερσεξ παιδιά, καθώς η οργάνωση συμμετείχε στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία.

Παρουσιάζουν:

Βάσω Βουβάκη – Πρόεδρος ΔΣ Intersex Greece
– Ρηνιώ Συμεωνίδου – Γενική Γραμματέας Intersex Greece
– Δρ Νικολέττα Πικραμένου – Νομικός και ειδική επιστήμονας, μέλος της Intersex Greece
– Φοίβος Κορορός – Συμεωνίδης – Ερευνητής

Συντονισμός: Φωτεινή Κοκκινάκη, δημοσιογράφος – ΓΓ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Λίγα λόγια για την οργάνωση

Η Intersex Greece είναι η μοναδική intersex-led οργάνωση στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε ως άτυπη συλλογικότητα το 2013 και αναγνωρίστηκε ως ΜΚΟ/ Σωματείο το 2021. Η Intersex Greece είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου ίντερσεξ οργανώσεων OII Europe.

Σκοπός της έρευνας

Η αποτύπωση της ρητορικής μίσους που υφίστανται οι ίντερσεξ άνθρωποι κάθε ηλικίας στην Ελλάδα. Προκειμένου να εξαλειφθεί η ανισότητα που πολλές φορές δημιουργείται ανάμεσα σε επαγγελματίες ερευνητές/τριες και τα ίντερσεξ άτομα (ως ερευνητικά αντικείμενα), αυτή είναι η πρώτη intersex-led έρευνα στην Ελλάδα και από τις λίγες στον κόσμο όπου τα ίντερσεξ άτομα είχαν ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια.

Μεθοδολογία

Η έρευνα είναι ποιοτική και για τη συλλογή στοιχείων χρησιμοποιήθηκε ανοιχτό ερωτηματολόγιο βιωματικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή έρευνα και συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Τέλος, η έρευνα περιέχει τόσο σύγχρονες όσο και παλαιότερες καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά που προέρχονται από την ιατρική και ερευνητική κοινότητα, το σχολείο, την εκκλησία και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook




Δες και αυτό!