Οι «Animapride» ταινίες που θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση του Animasyros

06/09/2022
από

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros επιστρέφει για 15η χρονιά, απ’ τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022. Το πλούσιο πρόγραμμά του θα παρουσιαστεί σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου και ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Η διαγωνιστική ενότητα AnimaPride αναδεικνύει μέσα από 10 ταινίες σημαντικές πτυχές του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος: την ομοφοβία, τα τρανς δικαιώματα, τα όρια των φύλων, το οnline dating kai την πολυσυντροφικότητα.

Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος 

Eyes and Horns
Chaerin Im / S.Korea/6’15”/2021

Ο Μινώταυρος βρίσκεται σε μια πάλη μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού. Τελικά, τα όρια μπερδεύονται και τα φύλα εξαφανίζονται.

I am One Type of Flower
Szandra Pataki / Hungary / 8’07” / 2022

Άνθρωποι μιλάνε για τις πολυγαμικές τους σχέσεις και πως προσδιορίζουν την αγάπη. Παράλληλα μας λένε πως κάνουν τη σχέση τους, ή σχέσεις τους, ευτυχισμένες.

ERMA
Angelos Charalambous / Greece / 12’26” / 2021

Erma, ουδέτερο: Αρχές ή κίνητρα που καθοδηγούν την συμπεριφορά ή τις πράξεις κάποιου. Μια ταινία για το φύλο, το σώμα και όλες τις ενδιάμεσες στιγμές.BUTTERFLIES IN BERLIN-Diary of a Soul split in two
Monica Manganelli / Germany / 30’ / 2019

O Alex μετακομίζει στο Βερολίνο το 1933, κατά τη διάρκεια της περιόδου της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Αναζητώντας τη θέση του στον κόσμο και τη δική του ταυτότητα, θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει επέμβαση φυλομετάβασης.

Sasha
Serghei Chiviriga / Romania / 12’43” / 2022

Μπερδεμένο από τον κόσμο και το σώμα του, ένα έφηβο σαλιγκάρι θα ξεκινήσει ένα ταξίδι να ανακαλύψει την ταυτότητά του.

Before Her Body Left
Yuxin Yang / China / 7’23” /2022

Μια τρανς γυναίκα κοιτάζει το είδωλό της στον καθρέφτη. Μια μάχη μεταξύ του εαυτού της και του “άλλου” της εαυτού.

Dating Internet Strangers
Eduardo Wahrhaftig / Brazil / 11‘29“ / 2021

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν dating apps (Tinder, Grindr, κ.α.). Αυτές είναι μερικές από τις εμπειρίες των χρηστών τους.

Cured
Márton Csutorás / Hungary / 3‘15“ / 2022

Το “Cured”, είναι ένα mockumentary που θίγει το επίκαιρο θέμα των θεραπειών μεταστροφής.

YOUR NAME IS
Paulo Patrício / Portugal / 24‘ / 2021

Ένα animated ντοκιμαντέρ για την υπόθεση δολοφονίας της Gisberta Salce Jr, μιας τρανς, οροθετικής, άστεγης που βασανίστηκε από 14 εφήβους στο Πόρτο της Πορτογαλίας το 2006.

Modern Queer Heroes
Kate Jessop / United Kingdom / 5‘ / 2020

Ποιοι είναι οι queer ήρωες που βρίσκονται ανάμεσά μας; Ένας φόρος τιμής σε LGBTQ+ άτομα που έχουν βοηθήσει την κοινωνία να προχωρήσει λίγο παραπάνω για μερικούς από μας.




Δες και αυτό!