Έξαλλος με την «ανέμελη θερινή ενδυμασία» του αμερικανού πρέσβη, Τζορτζ Τζούνη, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Το, επίσης, καλοκαιρινό ντύσιμο του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ωστόσο, δεν σχολιάστηκε, ίσως γιατί το δικό του μπλουζάκι δεν έγραφε «Pride Beach.»

Ο αμερικανός πρέσβης, που για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη συνοδεύοντας τον αμερικανό γερουσιαστή, και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, επέλεξε να φορέσει σανδάλια, βερμούδα και κυρίως μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach».

Ο μητροπολίτης, όμως, θεώρησε προσβλητική για τον τόπο και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση την ενδυματολογική του επιλογή. Με δεδομένο, βέβαια ότι ούτε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ δε φορούσε κοστούμι, αλλά επίσης επέλεξε casual ντύσιμο, την έντονη ενόχληση του μητροπολίτη για την «ανέμελη ενδυμασία» πολλοί -μάλλον δικαίως- την αποδίδουν στην στάμπα που έφερε το μπλουζάκι του Τζορτ Τσούνη, που μία από τις πρώτες κινήσεις του, όταν ήρθε στην Αθήνα ήταν να παρευρεθεί στο Athens Pride.

Ενδεικτικά και τα σχόλια των εκκλησιαστικών site, που κάνουν αναλυτική περιγραφή της μπλούζας του πρέσβη και της μπλούζας του Μενέντεζ:

«Αυτό που έφερε αντιδράσεις ήταν η εμφάνιση του πρέσβη των ΗΠΑ, ο οποίος φορούσε βερμούδα, σανδάλια και μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach». Από τη μεριά του ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε επίσης καλοκαιρινό ντύσιμο, όμως αυτό αποτελούνταν από παντελόνι και ένα μπλουζάκι τύπου Polo» αναφέρει χαρακτηριστικά το ekklisiaonline.

Η συμμετοχή μάλιστα σε αυτή την ανεπίσημη επίσκεψη του στρατιωτικού ακόλουθου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος της περιοχής Κώστας Χατζημιχαήλ, αλλά και η ατζέντα της συζήτησης, κατά την οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενημερώθηκε για την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας όσον αφορά το σκέλος της σημασίας και της χρήσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, χρησιμοποιούνται ως επιπλέον επιχείρημα σε όσους μιλούν για απρεπή ενδυμασία του πρέσβη που δε συνάδει με τις περιστάσεις.

Υπήρξαν βέβαια και πολλοί που κάτω από την ανάρτηση του μητροπολίτη έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Τζορτζ Τσούνη, μιλώντας για ανούσιο καθωσπρεπισμό και τονίζοντας πως «σημασία έχει η ουσία της επίσκεψης και όχι η ενδυμασία».

Η ανάρτηση του μητροπολίτη

«Ο Αμερικανός Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.