Ένα λεσβιακό φεστιβάλ έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

25/07/2022
από
Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ post
Mία λεσβιακή φεμινιστική πρωτοβουλία οι «Λεσβίες στα πρόθυρα» αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ λεσβιακής ορατότητας στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ 10 & 11 Σεπτεμβρίου

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να κάνει ορατή (αλλά όχι διαφανή) τη λεσβιακή ταυτότητα, τη λεσβιακή επιθυμία, τη λεσβιακή ιστορία και τις λεσβίες σε διαφορετικούς χώρους και πλαίσια με έναν διαθεματικό τρόπο, ανοίγοντας τη κατηγορία «Λεσβία» σε πολλαπλές εννοιολογήσεις, χτίζοντας γενεαλογικές γέφυρες, επανεξετάζοντας το ρόλο και τη σημασία του λεσβιακού φεμινισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το διήμερο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ Θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στη δημοτική αγορά Κυψέλης και θα φιλοξενήσει εργαστήρια, ομιλίες, stand up comedy, κινηματογραφική προβολή, συναυλία, speed dating και πάρτι. Στο χώρο παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα υπάρχει μπαζάρ. Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια και θα υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα.

Οι «Λεσβίες στα Πρόθυρα» ζητούν την οικονομική σας στήριξη, για να καλύψουν μία σειρά από τεχνικά έξοδα, μιας και το φεστιβάλ είναι αυτο-οργανωμένο και δωρεάν. Για να στηρίξετε πατήστε εδώ.

Το πρόγραμμα για το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ
Σάββατο 10/9
  • 12.00-16.00 Workshops*
  • 16.00 “Λεσ/βία στη βία της πατριαρχίας: η λεσβία ως πολιτικό υποκείμενο”
    Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο Ερευνών
  • 19.00 “Φύλο και νέα (άκρο) δεξιά: λόγος και πολιτισμικές πρακτικές”
    Άντζελα Δημητρακάκη, Ανδρομάχη Κουτσουλέντη, Σοφία Μπέμπεζα. Συντονίζει η Μαρία Λούκα
  • 21.30 Speed Dating με την υποστήριξη της Colour Youth
  • 22.00 Πάρτυ με τις Disco Lesbiana
Κυριακή 11/9
  • 12.00-16.00 Workshops*
  • 15.00 Cocktail, Τσάι, Καφές και Συμπάθεια. Μια διαγενεαλογική λεσβιακή συνάντηση
  • 17.00 “Λεσβίες με πρόσωπο και σώμα: Εικόνες και βιώματα από τη λεσβιακή ιστορία της Ελλάδας”. Συντονίζει η Ντιάνα Μάνεση
  • 20.00 Παράσταση Stand-up Comedy από το Snap – Athens Queer Comedy Club
  • 21.30 Προβολή “Nitrate kisses” της Barbara Hammer
  • 22.30 Συναυλία με τις Someone Who Isn’t Me
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ 
Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ 10 & 11 Σεπτεμβρίου Πρόγραμμα

Τις «Λεσβίες στα πρόθυρα» θα τις βρείτε (εδώ) ενώ πληροφορίες για το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ θα βρείτε στην εκδήλωσή τους στο Facebook (εδώ).


Στην αφίσα εικονίζεται η Ντόρα Ρωζέτη (ψευδώνυμο της Νέλλης Καλογλοπούλου – Μπογιατζόγλου) (1908 – 1989) ήταν Ελληνίδα Αιγυπτιώτισσα γιατρός, που έγινε γνωστή με τη ανακάλυψη και δημοσίευση του ρηξικεύλεθου για την εποχή της, αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος, «Η ερωμένη της». Το βιβλίο είναι το πρώτο λεσβιακό μυθιστόρημα της νεοελληνικής πεζογραφίας. Πληροφορίες για το ποια ήταν η Ντόρα Ρωζέτη μπορείτε να βρείτε εδώ στα ελληνικά και εδώ στα αγγλικά.
Οι «Λεσβίες στα πρόθυρα» ευχαριστούν θερμά τη Νίκη Σταυρίδη που τις προμήθευσε με τη φωτογραφία και το διαδικτυακό αρχείο της Λεσβιακής Ομάδας Αθήνας.



Δες και αυτό!