Πατέλης και Γιατρομανωλάκης μήνυσαν το «Μακελειό» για ομοφοβικό πρωτοσέλιδο

0
564
Σε μήνυση προχώρησαν ο Αλέξης Πατέλης και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με αφορμή ομοφοβικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού ενημερώνει ότι κατέθεσε μήνυση για το εμετικό αυτό εξώφυλλο.

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κτηνοβασία και δεν είναι ανωμαλία. Η εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας τρέφει την ομοφοβία και τα εγκλήματα ομοφοβικής βίας. Ο ελεύθερος λόγος δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα στη συκοφαντική δυσφήμιση και τη ρητορική μίσους», σημειώνει ο κ. Πατέλης.

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ανάρτησε το επίμαχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, συνοδεύοντάς τη δημοσίευσή του με ένα μακροσκελές κείμενο όπου εξηγεί την απόφασή του να αλλάξει τη στάση απαξίωσης και σιωπής που ακολουθούσε μέχρι προσφάτως απέναντι σε αντίστοιχες δημόσιες προσωπικές επιθέσεις και να καταφύγει για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη.

«Μέχρι σήμερα απαξίωνα άρθρα και πρωτοσέλιδα σαν το σημερινό και δεν ασχολούμουν περαιτέρω. Όμως ίσως αυτό δίνει λάθος μήνυμα εντέλει, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα με συκοφαντεί, χωρίς να έχουν προκληθεί ιδιαίτερες αντιδράσεις», σημειώνει ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Από τον Κούγια στο Μακελειό … η δίκη της ομοφυλοφιλίας συνεχίζεται

Όπως σημειώνει, τέτοια πρωτοσέλιδα αυτά αποτελούν απότοκο της τοξικότητας που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή και συνεχίζει με ένα κείμενο με βαριές κατηγορίες για όσους δε αντιδρούν σε τέτοιες ακρότητες, αλλά και για τους «θεωρητικούς υπερασπιστές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων που στην πράξη δεν ενοχλούνται από την εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας που επιχειρείται, αν έτσι πρόκειται να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα κάποιες σκοπιμότητες».

Και καταλήγει ο κ. Γιατρομανωλάκης: «Αυτό το τοξικό κλίμα που καλλιεργείται ευθεία απειλή όχι μόνο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά κατά της κοινωνίας μας συνολικά. Για τον λόγο αυτό σήμερα προχώρησα σε έγκληση κατά της εφημερίδας “Μακελειό”, ακόμα και αν ξέρουμε ότι οι ηθικοί αυτουργοί θα συνεχίζουν να δημαγωγούν από τον άμβωνά τους».