Από τον Κούγια στο Μακελειό … η δίκη της ομοφυλοφιλίας συνεχίζεται

17/07/2022
Από την πρώτη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέβαλε κάθε προσπάθεια να συνδέσει την ομοφυλοφιλία με εγκληματικές συμπεριφορές, σε μια προσπάθεια να μειώσει την υπόληψη των ατόμων που βιάστηκαν.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι μάρτυρες κατηγορίας χρειάστηκε να διαχειριστούν προσβλητικές ερωτήσεις και συμπεριφορές, λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Μια μικρή δίκη κατά της ομοφυλοφιλίας είχε στηθεί, με τους απανταχού γκέι να αντιμετωπίζονται -χάρη στην υπεράσπιση του Κούγια- ως εγκληματίες.

Μια δίκη που φαίνεται να συνεχίζεται και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης του Λιγνάδη (που αν και καταδικάστηκε παραμένει ελεύθερος). Τη σκυτάλη τώρα έχει πάρει η εφημερίδα το “Μακελειό” που συνηθίζει να κρεμά στα μανταλάκια τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αναγνωρίζοντας τα ως “ανώμαλα”.

Δείτε για παράδειγμα το τελευταίο του εξώφυλλο, το οποίο εμπλέκει στους βιασμούς του Λιγνάδη το όνομα του Πατέλη και του Γιατρομανωλάκη, με τίτλο: “αυτοί ψάρευαν παιδάκια και το τέρας τα βίαζε”. Φυσικά, ο λόγος για τον οποίο αναφέρονται οι δύο αυτοί άνδρες είναι αποκλειστικά η σεξουαλική τους ταυτότητα, στην οποία το Μακελειό ακόμη μια φορά επιτίθεται χυδαία. Η εφημερίδα φτάνει στο σημείο να τους χαρακτηρίζει παιδεραστές και κτηνοβάτες.

Το Μακελειό πολύ πονηρά και επικίνδυνα συνεχίζει τη δίκη της ομοφυλοφιλίας, πατώντας πάνω στο αίσθημα αγανάκτησης που αισθανόμαστε αρκετά άτομα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη. Και ο δρόμος που χάραξε ο Κούγιας συνεχίζεται …

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!