Βαλτιμόρη: Κάποιος έβαλε φωτιά σε Rainbow σημαίες, με αποτέλεσμα 5 τραυματίες

Μετά από πυρκαγιά που ξεκίνησε όταν κάποιος έβαλε φωτιά σε δύο σημαίες ουράνιο τόξο στη Βαλτιμόρη, τρία άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πυρκαγιά σε 4 γειτονικά σπίτια στη Βαλτιμόρη πήρε διαστάσεις, διότι δεν έγινε αντιληπτή, αφού τα θύματα κοιμόντουσαν.

Αρχικά, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που διερευνούν το περιστατικό, πίστευαν ότι η φωτιά ξεκίνησε μετά την πυρπόληση μιας σημαίας Pride. Τώρα πιστεύουν ότι η πυρκαγιά που προκάλεσε ζημιές σε τέσσερα σπίτια ξεκίνησε όταν δύο σημαίες Pride έγιναν στόχος σε διαφορετικά περιστατικά.

Βαλτιμόρη

Ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, Michael Harrison, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. Ωστόσο, ο Harrison δεν αποκλείει την πυρκαγιά ως εμπρησμό ούτε ως πιθανό έγκλημα μίσους.

«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη έρευνα για τον προσδιορισμό των γεγονότων, για τον προσδιορισμό της αιτίας, και αυτή τη στιγμή δεν είμαστε προετοιμασμένοι ή εξοπλισμένοι για να προσδιορίσουμε την αιτία ή τα γεγονότα για το πώς ξεκίνησε», ανέφερε ο Harrison σε δήλωσή του.

Αν και η φωτιά περιορίστηκε μέσα σε 30 λεπτά, τα τρία άτομα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

https://www.instagram.com/p/Ce1WaI8O6BF/

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται μια 30χρονη γυναίκα και ένας 57χρονος άνδρας που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας 74χρονος άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Niles Ford, δήλωσε σχετικά με την κατάσταση των θυμάτων: «Προσευχόμαστε για τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά σε αυτό το συμβάν, προσευχόμαστε για την υγεία τους. Είναι τρομερό κάθε φορά που έχουμε πυρκαγιές. Είμαι πολύ ευγνώμων για τη δουλειά που έκαναν τα μέλη μας».

Δεν είναι μόνο τα μεμονωμένα θύματα αυτής της φρικτής επίθεσης, αλλά ολόκληρη η γειτονιά έχει συγκλονιστεί από αυτό το τρομερό έγκλημα. Δύο από τα σπίτια που αποτέλεσαν μέρος της πυρκαγιάς υπέστησαν μεγάλες ζημιές, το ένα από αυτά δεν μπορεί να διασωθεί καθώς καταστράφηκε εντελώς.

Ο δήμαρχος Μπερνς κάλεσε τους κατοίκους να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία έχουν στις αρχές.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!