Αντικατέστησαν Pride σημαία, με σβάστικα σε σιδηροδρομικό σταθμό της Γερμανίας

178
Άγνωστοι αντικατέστησαν μια Pride σημαία που δέσποζε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Neubrandenburg στην Ανατολική Γερμανία με μια σβάστικα, σε μια χειρονομία «δοξολογίας» της ναζιστικής ιδεολογίας που καταδίκασε έντονα ο δήμος, το Σάββατο 29 Ιουλίου.

Η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε τις πρωινές ώρες από περαστικό, κατάσχεσε τη σημαία και ζήτησε τον εντοπισμό των δραστών του εγκλήματος, όπως μεταδίδει το AFP.

Η Pride σημαία έχει κλαπεί πολλές φορές από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης των περίπου 60.000 κατοίκων στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Η αντικατάστασή της, αυτή τη φορά, με μια σημαία με σβάστικα αντιπροσωπεύει μια «κλιμάκωση», προειδοποίησαν οι αρχές.

«Με το να τοποθετούν στη δημόσια σκηνή τα σύμβολα της ακροδεξιάς, δημιουργείται μια νέα διάσταση στην εξύμνηση της απάνθρωπης ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού. Δεν είναι αστείο ορισμένων παιδιών. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν με όλη τη αυστηρότητα που απαιτεί ο νόμος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη χρήση αντισυνταγματικών συμβόλων, ένα αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

Η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει και επίσημα τη χρήση συνθημάτων της ναζιστικής εποχής ή τη δημόσια εμφάνιση αγκυλωτών σταυρών ή άλλων συμβόλων του Τρίτου Ράιχ.

Πηγή: ΕΡΤ NEWS.