Τραυματισμοί στο Pride της Βαλτιμόρης μετά από πιθανή ρίψη «χημικής ουσίας»

18/06/2024
από
Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν μετά τη διασπορά μιας χημικής ουσίας σε μεγάλο πλήθος παρευρισκόμενων στο Pride της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.  

Το βράδυ του Σαββάτου (15 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε η πορεία περηφάνειας της Βαλτιμόρης στη μεγαλύτερη πόλη του Μέριλαντ, αλλά η εκδήλωση σταμάτησε ξαφνικά όταν απελευθερώθηκε χημική ουσία στο πλήθος και πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να πανικοβληθούν και να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης Φρέντι Τάλμπερτ επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.37 μ.μ. κοντά στην κεντρική σκηνή, που βρίσκεται κοντά στη North Avenue και την Charles Street, κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τ@ headliner Saucy Santana.

«Περίπου στις 8:37μμ, οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παρέλασης Υπερηφάνειας ότι μια πιθανή χημική ουσία απελευθερώθηκε στο πλήθος, πιθανώς σπρέι, σπρέι μαλλιών ή άλλη ουσία», δήλωσε ο Τάλμπερτ στο δημοσίευμα. «Η αστυνομία δεν απελευθέρωσε τη χημική ουσία.

«Επιπλέον, πυροτεχνήματα πυροδοτήθηκαν στην τοποθεσία, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να εγκαταλείψουν την περιοχή. Λόγω της φυγής του μεγάλου πλήθους, αρκετά άτομα τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το σημείο».

Τα τραυματισμένα άτομα -ο αριθμός των οποίων δεν είναι προς το παρόν γνωστός- έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο Τάλμπερτ συνέχισε να επιβεβαιώνει ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό, αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία δεν έχει προς το παρόν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση κατά του Pride.

Μιλώντας στο The Baltimore Banner, η κάτοικος του Cockeysville, Κέιτ Μπάουερς, δήλωσε ότι αυτή και οι φίλοι της βρίσκονταν κοντά στην κεντρική σκηνή όταν ξέσπασε το χάος.

Περιέγραψε την κατάσταση ως «σαν να έσκασε βόμβα», με τον αέρα «τόσο πυκνό» και τον κόσμο «να ουρλιάζει και να τρέχει».

«Οι άνθρωποι ξερνούσαν. Έριχναν νερό ο ένας στα μάτια του άλλου. Υπήρχε ένα μικρό παιδί σε καροτσάκι. Έριχναν νερό στα μάτια του παιδιού», είπε στο δημοσίευμα.

Η Μπάουερς συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει ακόμη επεξεργαστεί πλήρως την κατάσταση: «Ξυπνώντας σήμερα το πρωί, με χτύπησε το μέγεθος του τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Αυτό ήταν το τρομακτικό, το να σκέφτομαι ‘πόσο χειρότερα μπορεί να γίνει αυτό;’».

Το περιστατικό έρχεται μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε ΛΟΑΤΚΙ+  εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

«Μείνετε σε επιφυλακή σε τοποθεσίες που επισκέπτονται συχνά τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων υπερηφάνειας», έγραψαν συγκεκριμένα στις 17 Μαΐου, λέγοντας ότι υπάρχει «αυξημένη πιθανότητα για βία εμπνευσμένη από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η προειδοποίηση ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την έκδοση από το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ενός δημόσιου συναγερμού που προειδοποιούσε ότι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις και οι υποστηρικτές τους θα μπορούσαν να επιδιώξουν να «εκμεταλλευτούν τις αυξημένες συγκεντρώσεις που συνδέονται με τον επερχόμενο μήνα υπερηφάνειας του Ιουνίου 2024» στις ΗΠΑ.
Δες και αυτό!