Μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Αλέξη Κούγια, κατά τη διάρκεια της δίκης του Λιγνάδη, η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, εξηγώντας γιατί παίζει θέατρο ο συγκεκριμένος δικηγόρος και ποια είναι η στόχευσή του.

Αφού ευχαριστεί όλες, όλους και όλα για την υποστήριξή τους για την επίθεση που δέχθηκε μαζί με τη Μαρία Λούκα, από τον γνωστό ομοφοβικό ποινικολόγο, που τις χαρακτήρισε «ακτιβιστές της κακιάς ώρας “δημοσιογράφους”», η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου εξηγεί: 

«Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη έστησε μια παράσταση και νιώθω ότι μας χρησιμοποίησε για κομπάρσες. Πιστεύω ότι ο Αλέξης Κούγιας το κάνει με στόχο να φύγει ο προβολέας από την συγκλονιστική κατάθεση του Ν.Σ. για τον καταγγελλόμενο βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη και να γυρίσει η συζήτηση στις “πατσαβούρες” που “πρέπει να το βουλώσουν” και “να βρουν έναν άντρα” και στο “πουστάκι” που αντέδρασε σε αυτά που άκουγε να μας απευθύνονται.»

Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου

Και στη συνέχεια, προτείνει σε όλες, όλους και όλα να γυρίσουμε τον προβολέα εκεί που πρέπει: «Σήμερα, όσες και όσοι βρεθήκαμε στην αίθουσα, ήταν αδύνατο να συγκρατηθούμε. Κλαίγαμε, πιεζόμασταν να συνέλθουμε και γυρνούσαμε να συνεφέρουμε τη διπλανή μας.

Έχω γυρίσει πια στο σπίτι και σας διαβάζω. Εμείς (και νομίζω ότι εδώ εκφράζω και τη Μαρία Λούκα) ξέρουμε καλά τι έχουμε απέναντί μας και έχουμε αποφασίσει να ζούμε χωρίς φόβο. Ταραχτήκαμε, ναι. Δουλειά μας όμως είναι να ξαναβάλουμε τη μπάλα στο γήπεδο.

Όσες και όσοι αντέχετε, σας παρακαλώ να διαβάσετε τα όσα κατέθεσε σήμερα ο Ν.Σ, θα τα βρείτε όλα στο Παρατηρητήριο LignadisTrialWatch. Αν δεν αντέχετε, είναι ok. Είναι πολύ σκληρά και σε κάποιες και κάποιους μπορεί να ξυπνήσουν τραύματα. Μοιραστείτε την πληροφορία με μια επισήμανση ότι είναι τραυματική. Τα υπόλοιπα, πιστέψτε με, θα τα αντιμετωπίσουμε όπως τους πρέπει.»

Ο Ν.Σ. διέκοψε την κατάθεσή του το μεσημέρι της Τετάρτης και ζήτησε να συνεχίσει άλλη μέρα γιατί ένιωσε εξαντλημένος: «Λόγω του ότι πέρασα covid πριν 2 εβδομάδες νιώθω εξαντλημένος και αυτή τη στιγμή νιώθω ψυχικά και σωματικά εξαντλημένος. Δεν είμαι σε θέση ούτε να σταθώ ούτε να σκεφτώ. Δεν είμαι καλά, θα ήθελα να διακόψουμε.»
Η έδρα αποφάσισε τη συνέχιση της δίκης και της εξέτασης του μάρτυρα αύριο, Παρασκευή, 03/06, ώρα 08:30.
Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.