Στη δίκη του Λιγνάδη κατηγορούμενη φαίνεται να είναι η γκέι ταυτότητα των θυμάτων

13/04/2022
Τη Δευτέρα συνεχίστηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Αντί όμως η διαδικασία να επικεντρώνεται στα εγκλήματα που φαίνεται να βαραίνουν τον κατηγορούμενο, έχει την τάση να αναλώνεται (σχεδόν εμμονικά) στη σεξουαλική ταυτότητα των θυμάτων. 

Η καταγραφή που κάνει όλο αυτόν τον καιρό το LignadisTrialWatch, μαρτυρά αυτή την τραγική διαπίστωση. Ότι εδώ δικάζεται η ομοφυλοφιλία. Ίσως γι΄αυτό και ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, κάνει ό,τι μπορεί για να αποκλείσει από τον χώρο την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει την καταγραφή. Για να μην αποκαλύψει τη λογική μιας υπεράσπισης που θέλει να παρουσιάσει τα γκέι θύματα ως ανώμαλα, ως μη φυσιολογικά και άρα αναξιόπιστα στο να καταγγείλουν έναν βιασμό.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα από τη δικάσιμο της Δευτέρας

«Γιατί λέτε ότι ο Τ, δεν είναι γκέι, είναι μια χαρά;» ρωτά κάποια στιγμή ο Αλέξης Κούγιας τον δεύτερο καταγγέλλοντα (Σ.), με αυτόν να του απαντά. «Φυσιολογικό είναι ότι είμαι γκέι και με προσβάλλει αυτό», ενώ λίγο αργότερα ρωτά τον Σ. «Εσείς τα μικρά παιδιά πήγατε σε γκέι μπαρ, στην πιο ρομαντική γιορτή πάτε σε γκέι μπαρ. Τι πάτε να κάνετε εκεί;», για να απαντήσει μόνος του λίγο αργότερα «Θέλουμε να περιγράψουμε την προσωπικότητα, έχουμε να κάνουμε με 18χρονα με πολύ προχωρημένες απόψεις».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, φυσικά και δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού έφτασε σε σημείο να δηλώσει ότι ο πρωκτικός έρωτας αποτελεί την απόλυτη απόλαυση στη σχέση ομοφυλοφίλων.

Κούγιας: Τότε που τον κυνηγούσατε και του ζητούσατε πράγματα, είχατε κάποια σχέση; Για να δούμε ποιος επιδίωκε πράγματα. Αφού δεν ήθελε να σας κάνει πρωκτικό έρωτα, την απόλυτη απόλαυση στην σχέση ομοφυλοφίλων, αφού τον παρακαλούσατε να σας το κάνει εκείνο το βράδυ δεν εκπληρώθηκε το όνειρό σας;
Σ: Ήταν βίαιος.
Κούγιας:Έξι μήνες τον παρακαλείτε να σας κάνει πρωκτικό έρωτα.
Σ: Γιατί το έκανε όταν δεν το είχα πει εγώ.
[Παρέμβαση προέδρου, ζητάει συγγνώμη ο συνήγορος Κούγιας]
Σ: Δεν είχα όνειρό μου να με βιάσει και να υπάρχει βία [συνήγορος Κούγιας τον διακόπτει]
Κούγιας: Αν ήταν ήρεμα δηλαδή θα χαιρόσασταν;

Φυσικά και αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι προσπάθειες του Αλέξη Κούγια για αναπαραστάσεις βιασμών.

Κούγιας: Αφού κοιμάστε τι ακινητοποίηση να σας κάνει;
Σ: Όταν με σήκωσε.
Κούγιας: Δείξτε μου σε ποιο σημείο σας ακινητοποίησε.
[ο Σ δείχνει κάτω από τη μέση]
Κούγιας: Λέτε και τα δύο σας πόδια.
Σ: Τη μέση και τα πόδια δεν μπορούσα να κουνήσω.
Κούγιας: Λέτε παράλληλα αυνανιζόταν πολύ βίαια. Αυτό συνέβη πότε; Λέτε τώρα δεν πήγατε κατευθείαν στο ξενοδοχείο, δεν σκηνοθετούσε, και το σημαντικότερο δεν έβαλε το πέος του στον πρωκτό σας, λείπουν ή οχι;
Σ: Λείπουν.
Κούγιας: Λέτε λοιπόν 3 μέρες μετά στον εισαγγελέα οτι πάλι σκηνοθετούσε παράσταση, μετά πήγαμε στη σουίτα, πάλι λείπει το Ναύπλιο… Λέτε οτι είχατε ξαπλώσει και ήρθε πάνω σας και πέρασε το χέρι του γύρω απο την μέση μου, μοιάζει αυτό με το ακινητοποίησα τα πόδια;
Σ: Δεν μπορώ να σας κάνω αναπαράσταση.
Κούγιας: Ναι αλλά όταν ήρθα εγώ να το κάνω κάποιοι έγραψαν οτι έκανα αναπαράσταση.
Σ: Σας είπα.
Κούγιας: Κ. πρόεδρε να απαντάει σε αυτά που λέμε.
Πρόεδρος: Κάντε ερωτήσεις όμως κι εσείς.
Κούγιας: Προηγουμένως είπατε τα πόδια σας, ενώ μετά λέτε μέση… Πάμε παρακάτω… Λέτε τη συνέχεια μου κατέβασε το σορτσάκι και με έγλειφε στο πρωκτό με έντονο τρόπο και παράλληλα αυνανιζόταν. Το κρεβάτι είναι μονό ή διπλό;
Σ: Μονό.
Κούγιας: Ενώ σας έχει σηκώσει με το άλλο χέρι βγάζει το σορτσάκι μετά;
Σ: Με γλείφει και αυνανίζεται.
Κούγιας: Αφού είστε σηκωμένος [ο συνήγορος σηκώθηκε να δείξει] έρχεται λοιπόν και σας πιάνει από τη μέση γονατιστός;
Σ: Δεν ξέρω ακριβώς τι ήταν ενώ δεν έβλεπα όλο του το σώμα.
Κούγιας: Στο ίδιο κρεβάτι ήσασταν.
Σ: Ο κατηγορούμενος ήταν ακριβώς από πίσω μου, δεν θέλω να το δείξω.
Πρόεδρος: Ηρεμήστε.
Κούγιας: Να το κάνω εγώ με τον κ. Λιγνάδη; Να μην ταλαιπωρείται.
Πρόεδρος: Ελάτε κ. συνήγορε.
Σ: Ήμουν ξαπλωμένος, έκατσε από πάνω μου, σήκωσε τη μέση προς το πρόσωπό του, κατέβασε το σορτσάκι, με έγλειψε, αυνανιζόταν και μετά τελείωσε πάνω μου. Είναι ένα γεγονός που προσπαθώ να διαγράψω από το 2015, πώς μπορείτε να μου λέτε γιατί δεν το θυμόσασταν ακριβώς, θα μπορούσα να σας παρουσιάσω κάτι άλλο αν ήθελα να πω ψέματα όπως λέτε εσείς, σας είπα αυτό που έγινε.
Κούγιας: [διαβάζει απόσπασμα από την κατάθεση] Λέτε ότι βγάζατε ήχους, τι ήχους βγάζατε;
Σ: Δυσαρέσκειας.
Κούγιας: Τι ήχους;
Σ: Δεν θα σας κάνω τους ήχους τώρα κ. συνήγορε.
Κούγιας: Ε όχι θα τους κάνετε.
Σ: Ήταν ήχοι δυσαρέσκειας.
Πρόεδρος: Δεν χρειάζεται να δείξετε τους ήχους.
Κούγιας: Ο κατηγορουμενος μετα ηταν γυμνος ή ντυμενος
Σ: Όταν ήταν πάνω μου;
Κούγιας: Ναι, τι φορούσε;
Σ: Σορτσάκι και μπλούζα.
Κούγιας: Τα έβγαλε;
Σ: Ναι το σορτσάκι.
Κούγιας: Λέτε κάτι εντυπωσιακό στις καταθέσεις, τι έκανε μετά ο κατηγορούμενος;
Σ: Ότι σηκώθηκε και έφυγε.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!