Βρετανία: Ακυρώθηκε το πολυδιαφημισμένο ΛΟΑΤΚΙ+ συνέδριο της κυβέρνησης, λόγω αντιδράσεων

06/04/2022
από
Ακυρώθηκε το μεγάλο ΛΟΑΤΚΙ+ συνέδριο της κυβέρνησης των Τόρις, μετά το σκάνδαλο σχετικά με την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής. 

Το Safe To Be Me: A Global Equalities Conference, που περιγράφεται ως το «πρώτο παγκόσμιο ΛΟΑΤΚΙ+ συνέδριο στο Λονδίνο» από την κυβέρνηση των Τόρις, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο για να συμπέσει με την 50ή επέτειο του πρώτου επίσημου London Pride.

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τους υπουργούς το 2021, ως ένας τρόπος για να φέρει σε επαφή εκλεγμένους αξιωματούχους με ακτιβιστές, με στόχο την «προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο».

Ωστόσο, το συνέδριο ακυρώθηκε, αφού η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δεν θα νομοθετήσει την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής για τα τρανς άτομα, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών.

Περισσότερες από 120 ομάδες υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και του HIV αποχώρησαν από το συνέδριο λόγω της άρνησης του Μπόρις Τζόνσον να προστατεύσει τα τρανς άτομα από τη βάρβαρη πρακτική, που συχνά συγκρίνεται με βασανιστήρια.

Το Stonewall και το Terrence Higgins Trust ήταν μεταξύ των αρχικών ομάδων που απέσυραν την υποστήριξή τους από το Safe To Be Me, τη Δευτέρα (4 Απριλίου).

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε, καταγγέλλοντας την «αδράνεια της κυβέρνησης».

Η απόφαση να αποκλειστούν τα τρανς άτομα από την απαγόρευση των θεραπειών μετατροφής έχει προκαλέσει διαμάχες τόσο εντός όσο και εκτός της κυβέρνησης – ο Τζόνσον αντιμετώπισε σφοδρή αντίδραση από ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις από τότε που το ITV News έκανε την είδηση γνωστή ​​την Πέμπτη (31 Μαρτίου).

Εχθές (5 Απριλίου), ο Ίαν Άντερσον, ο οποίος υπηρέτησε ως ΛΟΑΤΚΙ+ σύμβουλος της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Σε δήλωσή του, περιέγραψε την απόφαση της Ντάουνινγκ Στριτ ως «καταστροφική».

Ο Τζέιμι Γουόλις, ο βουλευτής των Τόρις που πρόσφατα έκανε coming out ως τρανς (δήλωσε πως εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις αρσενικές αντωνυμίες) , δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος» από την απόφαση να αποκλειστούν τα τρανς άτομα από τη νομοθεσία.

«Αν η απαγόρευση της [θεραπείας μετατροπής] περάσει από το κοινοβούλιο χωρίς καμία προστασία για την κοινότητα των τρανς, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τίποτα άλλο από μια αθετημένη υπόσχεση», έγραψε ο Γουόλις στο Twitter.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!