Ο Ουαλός βουλευτής Jamie Wallis εξαναγκάστηκε σε coming out μετά από εκβιασμό

Ο συντηρητικός βουλευτής της Βρετανίας, Jamie Wallis, αποφάσισε να κάνει διπλό coming out: Ως τρανς και ως θύμα βιασμού.

Με μία συγκινητική ανακοίνωση, σε προσωπικό και απολογητικό ύφος, που αναρτήθηκε στα social media και έτυχε πολύ θερμής υποδοχής, ο εκλεγείς το 2019 βουλευτής των Τόρυς, Jamie Wallis, αποκάλυψε ότι είναι τρανς ή τουλάχιστον ότι θέλει να γίνει τρανς και ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού και στη συνέχεια βιασμού (σ.σ. από διαφορετικά πρόσωπα).

Η ανάρτηση του, που μιλά για ό,τι του έχει συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια και πώς αποφάσισε να κάνει coming out, έχει ως εξής:

Απόψε η κοινοβουλευτική ομάδα έβγαλε μια φωτογραφία στην αίθουσα συνεδριάσεων και στη συνέχεια πήγαμε για δείπνο μαζί. Ήταν ωραία, ειδικά για εμάς τους βουλευτές των εκλογών του 2019, που δεν έχουμε ξανακάνει κάτι τέτοιο.

Ήταν υπέροχο να μιλάμε με συναδέλφους μακριά από το Κοινοβούλιο και εκτίμησα την ευκαιρία για διάφορους λόγους.

Είχα μεγάλη υποστήριξη από τους υπεύθυνους του κόμματος από τότε που εξελέγην. Όχι για τους λόγους που μπορεί να νομίζετε, αλλά συμβαίνουν πολλά στη ζωή των βουλευτών και οι υπεύθυνοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευημερία – απ’ όσο έχω δει προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους βουλευτές που περνούν δύσκολες στιγμές. Λοιπόν, σίγουρα έχουν κερδίσει την υποστήριξη όσον φορά εμένα.

Είμαι τρανς. Ή για να είμαι πιο ακριβής, θέλω να γίνω. Έχω διαγνωστεί με δυσφορία φύλου και αισθάνομαι έτσι από πολύ μικρό παιδί. Δεν είχα καμία πρόθεση να το μοιραστώ ποτέ μαζί σας. Πάντα φανταζόμουν ότι θα εγκατέλειπα την πολιτική πολύ πριν το πω αυτό δυνατά.

Υπήρξε μια παρ’ ολίγον στιγμή τον Απρίλιο του 2020, όταν κάποιος με εκβίασε, μου έκανε coming out στον πατέρα μου και έστειλε φωτογραφίες σε άλλα μέλη της οικογένειας. Ήθελε 50.000 λίρες για να μη μιλήσει. Η αστυνομία ήταν πολύ υποστηρικτική και σε αυτή την περίπτωση το σύστημα λειτούργησε. Δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση.

Για λίγο φάνηκε ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να ζω κανονικά. Το να είσαι βουλευτής και να κρύβεις κάτι τέτοιο θα είναι πάντα δύσκολο, αλλά αλαζονικά υπέθεσα ότι ήμουν έτοιμος γι’ αυτό.

Λοιπόν, δεν είμαι.

Λίγους μήνες πριν, τον Σεπτέμβριο, «βρέθηκα» με κάποιον που γνώρισα στο διαδίκτυο και όταν επέλεξα να πω «όχι» με το σκεπτικό ότι δεν θα φορούσε προφυλακτικό, αποφάσισε να με βιάσει. Δεν είμαι ο εαυτός μου μετά από αυτό το περιστατικό και δεν νομίζω ότι θα συνέλθω ποτέ. Δεν είναι κάτι που ξεχνάς ποτέ και δεν είναι κάτι που ξεπερνάς ποτέ.

Από τότε τα πράγματα έχουν πάρει πραγματικά την κάτω βόλτα. Δεν είμαι καλά.

Όταν τράκαρα το αυτοκίνητό μου στις 28 Νοεμβρίου, εγκατέλειψα τον τόπο του ατυχήματος. Το έκανα επειδή ήμουν τρομοκρατημένος. Έχω μετατραυματικό στρες και ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι έκανα, εκτός του ότι με κυρίευσε ένα συντριπτικό αίσθημα φόβου. Λυπάμαι που φαίνεται ότι «το έσκασα», αλλά δεν συνέβη έτσι εκείνη τη στιγμή.

Απόψε, θυμήθηκα την απίστευτη υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν όσοι εργάζονται μαζί μου. Επίσης, θυμήθηκα πόσο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου. Δεν έχω ζήσει ποτέ την αλήθεια μου και δεν είμαι σίγουρος πώς. Ίσως έπρεπε να ξεκινήσω λέγοντας το σε όλους.

Σε νεότερη ανάρτηση του σήμερα, o Jamie Wallis ξεκαθάρισε και το θέμα των αντωνυμιών:

Ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το τεράστιο κύμα υποστήριξης που έλαβα μετά την προηγούμενη δήλωσή μου.

Όλα αυτά είναι πολύ νέα για μένα. Μου πήρε πολύ καιρό να συμβιβαστώ με τη δυσφορία του φύλου μου. Είναι ένα βαθιά προσωπικό θέμα και ήλπιζα να συνεχίσω να το κρατάω μυστικό μέχρι να τελειώσει η θητεία μου ως βουλευτής του Bridgend.

Είμαι συγκλονισμένος από την καλοσύνη και την υποστήριξη που έλαβα τις τελευταίες ώρες. Είμαι περήφανος που είμαι απόλυτα ανοιχτός και ειλικρινής για τους αγώνες που είχα και συνεχίζω να έχω με την ταυτότητά μου. Ωστόσο, παραμένω ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν και χθες. Προς το παρόν, θα συνεχίσω να παρουσιάζομαι όπως πάντα και θα χρησιμοποιώ τις αντωνυμίες ο/του/τον.

Όπως πάντα, προτεραιότητά μου παραμένει η εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων του Bridgend.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!