Φλόριντα: Ο κυβερνήτης υπέγραψε ένα από τα πιο ομοφοβικά νομοσχέδια περικυκλωμένος από παιδιά με μαθητικές στολές

29/03/2022
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSanti, υπέγραψε επίσημα το ομοφοβικό νομοσχέδιο της πολιτείας «Don’t Say Gay bill», περικυκλωμένος ειρωνικά από μαθητές.

Τη Δευτέρα (28 Μαρτίου), πριν από την υπογραφή του νομοσχεδίου, ο DeSantis κατηγόρησε οποιονδήποτε αντιτίθεται ότι «υποστηρίζει τη σεξουαλοποίηση παιδιών στο νηπιαγωγείο», ότι «υποστηρίζει τη θεωρία του φύλου στις τάξεις της δεύτερης τάξης» και ότι «υποστηρίζει ώστε τα σχολεία να μπορούν να συμβάλλουν στη μετάβαση του φύλου των μαθητών χωρίς τη γνώση του γονέα, χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα».

Το νομοσχέδιο απαγορεύει τη συζήτηση των ΛΟΑΤΚΙ+ θεμάτων στις τάξεις του νηπιαγωγείου και του δημοτικού. Μετά την τρίτη δημοτικού, αυτά τα θέματα πρέπει να είναι «κατάλληλα για την ηλικία» των παιδιών, χωρίς βέβαια να γίνεται σαφές τι αναγνωρίζεται ως κατάλληλο.

Το νομοσχέδιο ορίζει, επίσης, ότι το σχολικό προσωπικό πρέπει να κάνει οuting στους μαθητές, αναφέροντας ότι οι γονείς πρέπει να ειδοποιούνται εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην «ψυχική, συναισθηματική ή σωματική υγεία ή ευεξία ενός μαθητή». Η μόνη εξαίρεση είναι «εάν ένα εύλογα συνετό άτομο πιστεύει ότι η αποκάλυψη θα οδηγούσε σε κατάχρηση, εγκατάλειψη ή παραμέληση».

Οι γονείς θα μπορούν να μηνύσουν τα σχολείο για τυχόν παραβάσεις.

Ο DeSantis υπέγραψε το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay» στο Classical Preparatory School στο Spring Hill της Φλόριντα, περιτριγυρισμένο από μικρά παιδιά με σχολικές στολές, πολλά από τα οποία κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν: «Προστατέψτε τα παιδιά, υποστηρίξτε τους γονείς».

Τώρα που έχει υπογραφεί, το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2022.

Το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay» έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις επειδή διαγράφει τις ζωές των ΛΟΑΤΚΙ+ από τα σχολεία της Φλόριντα και θέτει σε κίνδυνο τα queer παιδιά.

Μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου, ο Amit Paley, Διευθύνων Σύμβουλος και διευθυντής της ΛΟΑΤΚ+ οργάνωσης για την ψυχική υγεία, The Trevor Project, σημείωσε σε μια δήλωση: «Οι ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Φλόριντα αξίζουν καλύτερα. Τους αξίζει να δουν την ιστορία τους, τις οικογένειές τους και τον εαυτό τους να αντικατοπτρίζεται στην τάξη.

Αν και στεναχωριέμαι που βλέπω αυτό το επιβλαβές νομοσχέδιο να έχει υπογραφεί σε νόμο, εμπνέομαι από την έκρηξη υποστήριξης που έχουμε δει από γονείς, δασκάλους, διασημότητες και άλλους.

Η κοινωνική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της αυτοκτονίας και θέλω να υπενθυμίσω στους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους στη Φλόριντα και σε ολόκληρη τη χώρα ότι δεν είστε μόνοι».

Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί σφοδρή κριτική όχι μόνο από ακτιβιστές και την queer κοινότητα, αλλά από τον Τζο Μπάιντεν και την κυβέρνησή του.

Σε δήλωσή του τον περασμένο μήνα, ο Μπάιντεν είπε: «Θέλω κάθε μέλος της κοινότητας ειδικά τα παιδιά που θα επηρεαστούν από αυτό το νομοσχέδιο – να γνωρίζουν ότι σας αγαπούν και σας αποδέχονται όπως ακριβώς είστε.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία και την ασφάλεια που σας αξίζει».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!