Η Pixar αποκαθιστά το φιλί μεταξύ δύο ηρωίδων στην ταινία κινουμένων σχεδίων Lightyear, αφού πρώτα είχε κοπεί από τη Disney, σύμφωνα με καταγγελίες.

Νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, μια ομάδα ανήσυχων υπαλλήλων της Pixar δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία υποστήριξαν ότι τα στελέχη της μητρικής εταιρείας Disney λογόκριναν όλες τις προσπάθειες να απεικονιστούν περιπτώσεις «απροκάλυπτα γκέι στοργής» από τις ταινίες.

Τώρα, σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη αναφορά, το Variety έμαθε ότι ένα φιλί μεταξύ χαρακτήρων του ίδιου φύλου στην επερχόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων Lightyear του αγαπημένου στούντιο κινουμένων σχεδίων έχει αποκατασταθεί, αφού νωρίτερα είχε κοπεί.

Το Lightyear είναι το prequel του Toy Story, με τον Chris Evans να αντικαθιστά τον Tim Allen στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Buzz Lightyear. Η ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, δεν κρύβει ποτέ ότι η πρωταγωνίστρια Hawthorne (με τη φωνή της Uzo Aduba, ηθοποιού στο Orange Is the New Black) έχει σχέση με μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, ένα φιλί μεταξύ της Hawthorne και ενός άλλου γυναικείου χαρακτήρα φέρεται αρχικά να κόπηκε.

«Εμείς στην Pixar έχουμε γίνει προσωπικά μάρτυρες όμορφων ιστοριών, γεμάτων διαφορετικούς χαρακτήρες, που επέστρεψαν από τις εταιρικές αναθεωρήσεις της Disney αποψιλωμένες», έγραψαν οι εργαζόμενοι στην επιστολή καταγγέλλοντας αποφάσεις όπως η αφαίρεση του φιλιού με τη Hawthorne. «Ακόμα και αν η δημιουργία LGBTQIA+ περιεχομένου ήταν η απάντηση, για να διορθωθεί η νομοθεσία που κάνει διακρίσεις στον κόσμο, μας απαγορεύουν να το δημιουργήσουμε».

Η Disney είχε δεχτεί σκληρή κριτική τις τελευταίες εβδομάδες για την έλλειψη αντίθεσής της στα νομοσχέδια της Φλόριντα “Don’t Say Gay”. Οι νόμοι θα απαγόρευαν τη συζήτηση στην τάξη για τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου για ορισμένες βαθμίδες εκπαίδευσης. Αναφορές έδειξαν ότι η Disney έχει συνεισφέρει οικονομικά σε κάθε χορηγό και συνυποστηρικτή πίσω από το νομοσχέδιο.

Η Disney εξέδωσε αρχικά μια δήλωση στην οποία ανέφερε ότι η εταιρεία “κατανοεί” τη σημασία του θέματος και θεωρεί ότι ο “μεγαλύτερος αντίκτυπος” προέρχεται από τη δημιουργία περιεχομένου χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό προκάλεσε περαιτέρω αντιδράσεις, καθώς η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στις δωρεές της. Σε ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Disney προς τα μέλη του cast, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, υπερασπίστηκε την εταιρεία.

Μετά τη συνεχιζόμενη οργή των εργαζομένων και του κοινού, ο Chapek άλλαξε πορεία και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο απευθείας στον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis. Υπέγραψε επίσης μια επιστολή κατά της νομοθεσίας, αλλά η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για την ομάδα υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ+ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Human Rights Campaign, η οποία δήλωσε ότι θα αρνηθεί περαιτέρω δωρεές από την Disney μέχρι η εταιρεία να αναλάβει “ουσιαστική δράση” για την καταπολέμηση της νομοθεσίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+.

Η ταινία “Lightyear” θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου και πρωταγωνιστούν οι Κρις Έβανς, Ούζο Αντούλμπα, Τζέιμς Μπρόλιν, Κικέ Πάλμερ, Ντέιλ Σόουλς, Τάικα Γουαϊτίτι και Ιζάια Γουίτλοκ Τζούνιορ. Η ιστορία ακολουθεί τον Buzz Lightyear, καθώς μετά την εγκατάλειψή του σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη, όπου αυτός και η γάτα-παιχνίδι με το όνομα Socks, καταδιώκονται από ρομπότ και άλλα πλάσματα που θέλουν να τους κάνουν κακό.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.