Μήπως να σταματήσουμε να ξεπλένουμε αυτούς που κατηγορούνται για βιασμό και κακοποίηση;

0
851

Από τα ρεπορτάζ σχετικά με το πώς περνάει στη φυλακή μέχρι τις δακρύβρεχτες πληροφορίες για τα οικονομικά του προβλήματα, δεν είναι λίγες οι φορές που το μιντιακό κατεστημένο στην Ελλάδα σπεύδει να “ξεπλύνει” τον Πέτρο Φιλιππίδη. 

Όπως έκανε σήμερα ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το Πρωινό, ο οποίος θέλησε να αποκαλύψει μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό, για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού, καθώς και για άλλες κακουργηματικές πράξεις.

«Θέλω να πω κάτι προσωπικό τώρα, που δεν το έχω ξαναπεί», ανέφερε ο παρουσιαστής και συνέχισε. «Το διάστημα το περσινό, μόλις είχα επιστρέψει στο Πρωινό, που ξεκίνησαν οι καταγγελίες και αφορούσαν στο θέατρο, ως συνέχεια των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου. Τότε, ο Πέτρος Φιλιππίδης πρωταγωνιστούσε στο Χαιρέτα μου τον Πλάτανο. Μας ερχόντουσαν πληροφορίες για το πώς σκοπεύουν κάποιες κυρίες να οχυρωθούν νομικά για να καταγγείλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εγώ δε μπορούσα να πάρω τον οποιονδήποτε και να του πω… Όμως, δε θυμάμαι τώρα γιατί, μια μέρα μιλήσαμε στο τηλέφωνο με τον Πέτρο. Και μου λέει “Γιώργο, επειδή γνωριζόμαστε, να σε ρωτήσω κάτι ανθρώπινο. Έχεις ακούσει αν εμπλέκεται κάπου το όνομά μου; Ετοιμάζονται να μου κάνουν κάτι;”,

Εγώ βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί από τη μία είχα τις πληροφορίες, από την άλλη… Ενστικτωδώς και ανθρώπινα, του είπα “Πέτρο. δεν μπορώ να σου πω από ποιες κυρίες, αλλά υπάρχουν κάποιες κυρίες που θα κινηθούν εναντίον σου και μάλιστα για βαρύτατες πληροφορίες”.

Και μου λέει τότε: “Γιώργο, θα σου πω κάτι και κράτα το γιατί μπορεί και να μπλέξω. Είχα πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά ποτέ δεν έχω φτάσει να βιάσω ή να πιέσω μία γυναίκα”.

Και μετά έγιναν όλα αυτά που έγιναν. Θέλω να σας πω αυτό τον διάλογο που έγινε πριν γίνει στόχος όλων αυτών των καταγγελιών. Δεν σημαίνει κάτι, σας λέω τι διάλογο έκανα» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ένα από τα επιχειρήματα της υπερασπιστικής γραμμής του Φιλιππίδη είναι ότι υπήρχε συναίνεση και όχι βιασμός (ή απόπειρα), απορρίπτοντας όλα όσα έζησαν και κατήγγειλαν τα θύματα. “Δεν σημαίνει κάτι”, απλώς το αναφέρω.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2022.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!